La vacunació de la grip arrenca de forma simultània amb la dosi de reforç de la covid
La vacunació de la grip arrenca de forma simultània amb la dosi de reforç de la covid

La campanya de vacunació contra la grip ha començat, amb una novetat destacada: les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19, i que tenen més de 70 anys, podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la SARS-CoV2. L’objectiu d’aquesta doble vacunació és protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció.

A partir del 2 de novembre s’habiliten els equipaments municipals del Casal de Cultura American Lake i el Parc Arqueològic

La tercera dosi de reforç contra la SARS-CoV2, fins ara, ja s’havia obert a les persones que viuen a les residències i a les immunodeprimides i, ara s’obre a la població general de més de 70 anys.

Pel que fa a la campanya específica de la grip, el Departament de Salut disposa aquest any d’1.570.000 dosis de vacunes amb l’objectiu de superar cobertures de vacunació del 75% en persones de més de 60 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% de cobertura en dones embarassades i en persones amb condicions de risc, d’acord amb els objectius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i de la Comissió Europea.

Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites (citasalut.gencat.cat)  o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”. A més, com cada any, es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

La vacunació antigripal es du a terme mitjançant l’administració d’una dosi de vacuna durant la campanya. En els menors de 9 anys que es vacunen per primera vegada, s’han d’administrar dues dosis de vacuna, amb un interval mínim entre dosis de 4 setmanes. En les temporades successives, se n’administra una sola dosi.

Les persones que han de rebre la dosi de reforç de la covid-19 poden vacunar-se alhora de la grip al braç contrari.