La Vanguardia homenatja dos gavanencs per les seves fotografies
Foto: La Vanguardia

El diari La Vanguardia ha celebrat un acte de reconeixement a la seva comunitat de lectors que comparteixen les seves fotografies habitualment en la secció de Participació del diari amb una instantània dels més destacats integrants presa per Xavier Cervera a la Rambla de Barcelona, a l’alçada del mosaic de Joan Miró.

Entre ells cal destacar dos gavanencs. D’una banda, l’habitual col·laborador del Temps de TV3 i de TVE, Xavi Cabo, que al 2020 va aconseguir el mèrit de ser millor foto de l’any amb més de 215.000 votacions favorables, el que suposa, segons fonts del diari, “una xifra record mai assolida abans des que aquesta secció està en marxa”. Ho va fer amb un captura, des de la platja de Gavà, d’una Fata Morgana, un efecte òptic on el pas d’un gran dic flotant per l’horitzó semblava talment que fos una ciutat flotant. Cabo assegurava que “compartir les meves experiències amb altres lectors no té preu, és un gran honor i em dona molta satisfacció”.

Xavi Cabo.
Fata Morgana, un efecte òptic on el pas d’un gran dic flotant per l’horitzó semblava talment que fos una ciutat flotant

L’altra gavanenca present a l’acte va ser Eva Atkinson, que amb una imatge d’un sol a punt de pondre’s a la platja de Gavà va ser seleccionada millor foto del gener del 2021. Atkinson precisava que “participant puc compartir aquests moments únics que estic gaudint mentre fotografio, tant amb els meus amics com amb els lectors d’un diari de la qualitat de La Vanguardia i que, per cert, són molt aficionats a la fotografia”.

Eva Atkinson
Capvespre a la platja de Gavà

Tant el guanyador del 2020 com els 12 finalistes del 2021 van rebre una portada del diari, il·lustrada amb la seva fotografia (cada imatge seleccionada corresponia a la millor foto de cadascun dels dotze mesos de 2021), dedicada expressament pel director de La Vanguardia, Jordi Juan, qui, de pròpia mà, va escriure que el diari “creix cada dia més gràcies a les aportacions dels seus lectors”.