La Volta ha passat aquest diumenge per Gavà
Foto: Xavi Cabo

La Volta Ciclista a Catalunya ha passat, aquest diumenge, per Gavà. Els corredors, liderats per Alejandro Valverde que finalment s’ha erigit, novament, vencedor d’aquesta 98ª edició liderava el grup al seu pas pel nostre municipi. Desenes de persones es van aplegar als voltant de la C-245, cap a les 12.30 hores per animar als ciclistes, que en la seva darrera etapa sortien de Torrefarrera rumb fins a Barcelona.

El corredors van passar per la Carretera Santa Creu de Calafell en direcció Castelldefels fins a completar un itinerari de quasi 155 quilòmetres. Finalment la victòria final va ser per Simon Yates. El britànic va fer en solitari el darrer ascens a Montjuïc.

Valverde, en l’ascens a la muntanya màgica, va lluitar amb Egan Bernal, a qui avantatjava amb divuit segons en la general després d’esgarrapar dos segons en els esprints de l’etapa. No obstant això, el jove colombià va patir una dura caiguda i va abandonar deixant via lliure al podi final a Nairo Quintana, que va ser segon, i al francès Pierre-Roger Latour, que va quedar tercer

L’etapa final de la “Volta” va ser un tant nerviosa, fins i tot abans de l’entrada al circuit: més de 80 quilòmetres pel Baix Llobregat pujant els ports d’Ullastrell (segona categoria) i Corbera (tercera categoria) en què no es va destacar ningú.

Amb aquesta ja són tres les victòries a la “Volta” del murcià (2009, 2017 i 2018), una xifra que el situa en estadístiques històriques. “He igualat al gran Miguel Indurain. A partir d’ara, gairebé tots els triomfs aconsegueixi seran per batre rècords. Quan era jove, ni molt menys esperava ser un ciclista així”.