L'alcaldessa va animar al veïnat a participar en el procés participatiu que definirà els nous usos de l'avinguda Eramprunyà i la plaça de Catalunya
L'alcaldessa va animar al veïnat a participar en el procés participatiu que definirà els nous usos de l'avinguda Eramprunyà i la plaça de Catalunya

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha presentat, al veïnat, el procés participatiu “Millorem l’avinguda Eramprunyà i la plaça Catalunya”, que té l’objectiu implicar la ciutadania en la definició del projecte de remodelació del principal eix urbà del nord de la ciutat.

Davant d’una setantena de veïns i veïnes, l’alcaldessa va donar el tret de sortida “ a una intervenció molt important per a un espai molt important. Ho és per densitat de població, per la connexió que genera entre barris a sud i a nord, per la seva zona comercial… Volem que sigui encara millor, més amable, més vivible i que fomenti la convivència”.

Segons Gemma Badia, una intervenció integral que respongui les expectatives de la ciutadania necessita les seves aportacions i implicació. “Volem que sigueu vosaltres, els veïns i les veïnes que ens digueu com us agradaria que sigui aquest espai per treure-li el màxim profit. Per això, posem en marxa un procés de participació per recollir el màxim nombre de propostes, de la diversitat més gran possible”, els va dir.

L’alcaldessa va afegir que “aquest serà un procés transparent, podreu veure les propostes que hi ha i fins on arriben” i va deixar palès el seu compromís “que valorarem una a una totes les opinions, perquè és així com estem fent i volem fer Gavà, des de la proximitat, des del diàleg, des de la suma d’idees”.

La renovació de l’avinguda de l’Eramprunyà i la plaça Catalunya compta amb una primera inversió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de 2,5 milions d’euros. L’objectiu és abordar una reforma integral que dinamitzin les activitats que acull aquest espai, que millori la convivència dels diferents usos i faci un salt qualitatiu en l’espai públic. Un projecte amb perspectiva de futur i perquè la seva transformació doni resposta a la ciutadania actual i a les generacions futures.

Es desenvoluparà en diferents etapes:

 1. Avinguda de l’Eramprunyà, entre Joan I i Rafael Casanova.
 2. Avinguda de l’Eramprunyà, entre Rafael Casanova i plaça de Catalunya
 3. Plaça de Catalunya i tram de l’avinguda fis a la Rambla.
 4. Entorn de l’avinguda i de la plaça

L’objectiu és abordar una reforma integral que dinamitzin les activitats que acull aquest espai, que millori la convivència dels diferents usos i faci un salt qualitatiu en l’espai públic. Un projecte amb perspectiva de futur i de convivència perquè la seva transformació doni resposta a la ciutadania actual i a les generacions futures.

Procés participatiu

Una intervenció integral que respongui les expectatives de la ciutadania necessita de les seves aportacions, de la seva implicació. Per això, es posa en marxa un procés de participació ciutadana, que arrenca avui i s’allargarà fins al 26 de novembre.

S’estableixen diferents canals per recollir el màxim nombre d’opinions i de la diversitat més gran possible, relacionades amb la mobilitat, l’accessibilitat, la neteja i el manteniment, les zones verdes, els equipaments, la recollida de residus i el mobiliari urbà. També propostes per reactivar el comerç i millorar la seguretat i la convivència.

Aquests canals són:

 • Itineraris participatius, espais de trobada ciutadana per compartir i recollir opinions, comentaris i aportacions amb inscripció prèvia a https://participa.gavaciutat.cat/processes/eramprunyacatalunya
 • Dissabte 6 de novembre, a les 10:30 h
 • Dimarts 16 de novembre, a les 18 h
 • També es farà un itinerari participatiu jove, amb alumnat de l’INS Bruguers (delegats i delegades de classe), dijous 18 de novembre, a les 11.50h.
 • Informadors a peu de carrer, del 8 al 13 de novembre:
 • De dilluns a divendres, de 9 a 15h i de 15:30 a 20:30 h
 • Dissabte, de 9 a 15 h.
 • Qüestionari a la Plataforma Digital “Gavà participa, Gavà decideix” https://participa.gavaciutat.cat/processes/eramprunyacatalunya

El procés participatiu serà el punt de partida per definir una proposta que millori l’espai actual, fent-lo més còmode, més amable i, en definitiva, de més qualitat.