L’Ajuntament de Gavà ha presentat el pressupost municipal del 2022, que ascendeix a 58.341.063€, en audiència pública per tal que la ciutadania pogués opinar sobre els comptes i la distribució de les partides. El portaveu del govern, Jordi Tort, va explicar que “la nostra prioritat seguiran sent les polítiques socials, amb un increment en 700.000 euros respecte l’any passat i una inversió que supera el 30% de la despesa, amb l’objectiu de no deixar enrere ningú amb aquesta crisi de la pandèmia que encara patim”. En aquest sentit, ha dit que “hem tornat a congelar impostos i taxes i apostem per una política econòmica que ajudi a reactivat el teixit empresarial i comercial”.

El comptes també vetllaran per mantenir l’espai públic i la neteja amb un increment de 500.000 euros respecte al 2020. Tort ha explicat que “es treballarà en el dia a dia als barris, amb asfaltat i reformes de carrers com la de l’avinguda d’Eramprunyà i la plaça Catalunya, la finalització de l’obra de la C-245 o un nou projecte d’accessibilitat al transport públic”. També va assegurar que “farem l’escola bressol municipal, una espai de platja per a gossos i un oficina de drets dels animals, 13 efectiu el cos de la Policia ¡Municipal i que es destinarà més d’1 milió d’euros per impulsar l’habitatge públic”.

Els grups municipals opinen

La portaveu del PP, Mónica Parés, va avançar que s’abstindran en el Ple, perquè tot i estar d’acord en què “les polítiques socials han de ser el primer”, creu “són uns comptes incerts, poc equilibrats i que haurien d’apostar per millorar la seguretat, la neteja i la promoció econòmica i turística

Des de Junts per Gavà, Isidre Casas, considera que “són uns comptes continuistes que “els diners destinats a habitatge, benestar i cultura són clarament insuficients i que “manca inversió per crear espais per a les entitats”.

Des de Podemos, Miguel Herrera, es va mostrar “decebut perquè considera que “cal ampliar les ajudes socials enlloc de reajustar partides”. D’altra banda, es va felicitar perquè “per fi es farà l’escola bressol que era una petició nostra des del 2018 i un compromís signat, al 2019, amb el PSC”.

Des de Ciutadans, Francisco Gavilán, creu que “el pressupost no respon a la realitat, i es basa en un previsió d’ingressos incerts”. A la vegada, no confia en l’ampliació promesa de plantilla policial i entén que “la campanya d’asfaltat és insuficient i que caldria seguir amb “l’exempció de les taxes a les terrasses dels bars”.

Des d’ERC, Miquel Roselló, va criticar amb duresa els comptes perquè considera “irreal el pla d’habitatge proposat i veu “hipocresia en matèria de sostenibilitat, quan es manté el Pla de Ponent i la urbanització de Can Sellarès”. Roselló creu també que “cal reformar els equipaments” i que “es destina poc a cultura”.

Des del PSC, Jordi Tort, diu que “els comptes responen al nostre model de ciutat que la ciutadania va votar i són fidels al nostre ideari. Incrementem la despesa social, reforcem les polítiques educatives perquè les escoles siguin mes igualitàries i inclusives, millorem els barris i apostem per una economia ambiental i socialment sostenible