joves
L’Ajuntament de Gavà contracta a cinc joves en pràctiques

L’Ajuntament de Gavà ha contractat a cinc joves en pràctiques per un període de sis mesos. Aquesta contractació es fa en el marc del programa “Contractes en Pràctiques per a persones joves Beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil 2019”, del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest programa vol incentivar la contractació laboral en pràctiques de persones menors de 30 anys amb formació, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de aptituds i competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

És el quart any consecutiu que l’Ajuntament de Gavà s’acull a aquest programa, fent una aposta per fomentar i millorar el nivell d’ocupació d’aquest col·lectiu. Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha rebut aquest matí als joves i ha expressat la seva satisfacció ja que “sabem que moltes vegades és difícil pels joves accedir al mercat laboral, així que amb aquest programa pretenem donar una oportunitat, que ells coneguin l’administració i, quan surtin els processos corresponents que sàpiguen que també a l’administració pública se’ls hi obre una possibilitat laboral”.

L’alcaldessa ha destacat també que, gràcies a aquesta iniciativa, els joves “podran participar dels projectes que desenvolupem des de l’Ajuntament per la nostra ciutat, ja que s’incorporaran a diferents àmbits de l’Ajuntament, i d’altra banda la ciutat es podrà aprofitar dels seus coneixements”.

Els contractes compten amb el cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya amb una quantia total de 55.000 euros. Tenen una durada de sis mesos començant avui, 31 d’octubre de 2019, i finalitzant el 30 d’abril de 2020. L’objectiu és donar suport a diferents àrees de l’Ajuntament. En concret, un dels joves ocuparà una plaça de tècnic de suport a turisme, comerç, i fires; altre desenvoluparà tasques de tècnic de suport a desenvolupament del pla d’internacionalització; un tercer ocuparà lloc de tècnic de suport a serveis econòmics; el quart, tècnic de suport a serveis informàtics; i el darrer, tècnic de suport a desenvolupament de programes de joventut i cooperació.

Raquel Torrijos és la jove que precisament ocuparà aquesta darrera plaça. Les seves tasques passaran, entre d’altres, per desenvolupar suport administratiu o dinamització d’activitats a La Casa Gran. Torrijos assegura que “aquesta és una oportunitat molt gran pels joves que recentment hem acabat la nostra especialitat, crec que és molt necessari aquest suport que ens ofereix l’administració pública ja que actualment és molt difícil accedir al món laboral”.