L’Ajuntament de Gavà i l’Agropecuària signen un conveni per la promoció de les activitats

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, han signat aquest migdia el conveni de col·laboració per a la promoció, desenvolupament i millora de les activitats agrícoles del municipi. La vigència d’aquest conveni és anual i es signa quan s’està preparant la Fira d’Espàrrecs, que enguany se celebrarà del 28 d’abril al 30 de maig.

El conveni té per objecte formalitzar un instrument permanent de suport al conjunt d’activitats i programes que l’Agropecuària desenvolupa en el municipi de Gavà, per a la promoció i defensa de la pagesia, en particular, i del conjunt de la població, en general. L’acord estableix la concessió d’un ajut de 25.000 euros per finançar l’organització del concurs d’espàrrecs i paneres artístiques de la Mostra Agrària de la Fira d’Espàrrecs, 2.000 € per dur a terme la campanya de prevenció sanitària, i altres 7.000 € per la compra de llavors d’esparragueres.

Raquel Sánchez ha assegurat que “aquesta col·laboració ve de lluny, ens agrada que sigui així, i farem tot el possible per tal que això continuï sent així, ja que en definitiva el que fem és donar l’espai que mereix una part tant important de la nostra història i de la nostra tradició a Gavà com és la cultura de la pagesia”.

L’alcaldessa ha destacat també que el conveni “referma el compromís i la voluntat de que la pagesia a la nostra ciutat es mantingui viva no només els dies que dura la Fira d’Espàrrecs, i per tant el conveni vol fer possible que la tasca diària de la pagesia sigui més fàcil i també contempla la millora de la part gavanenca del Parc Agrari amb qüestions com l’arranjament dels camins o la seguretat”.

Entre aquestes tasques que pretenen facilitar el dia a dia dels pagesos en destaca un Pla de Treball de millora dels camins agrícoles. Aquesta actuació s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Gavà per la millora de les infraestructures i serveis agraris del municipi que es va signar l’any passat. Durant aquest any, s’invertirà un total de 40.000 euros per millorar els camins.

D’aquesta quantitat, el Parc Agrari del Baix Llobregat aportarà 20.000 euros. Els treballs es concretaran en asfaltar el tram pendent del camí de la Mamola de Dalt i també els camí de la Post i una part del camí del Poll.

Cal recordar que, des de l’any 2013, l’Ajuntament de Gavà i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat han invertit un total de 116.000 euros en diferents actuacions d’asfaltat de camins o bé en millores puntuals de la xarxa de camins per tal que estiguin en les millors condicions d’accessibilitat.

Josep Pañella ha aprofitat la signatura del conveni per mostrar el seu agraïment “pel suport que rebem de l’Ajuntament, no només per la Fira d’Espàrrecs sinó en el nostre dia a dia”. Pañella ha destacat precisament la recent compra de garres d’espàrrecs que s’han distribuït entre els pagesos de Gavà, unes garres que “han tingut molt bona acollida entre la pagesia i que ens permeten garantir que no faltaran espàrrecs per les properes fires”.

La Cooperativa Agropecuària ha aprofitat per presentar la seva nova imatge corporativa. Segons Salvador Barri, que és vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, aquesta nova imatge “és un canvi radical respecte al que teníem fins ara amb el que volem abocar unes arrels tradicionals com són la terra, l’aigua, i tot el que te a veure amb la pagesia i el camp, però amb una imatge més moderna i un grafisme més agosarat”.