comerç local
L’Ajuntament de Gavà signa dos convenis amb els comerciants de la ciutat

Representants de la Unió de Botiguers de Gavà i de l’Associació de Comerciants L’Illa del Centre de Gavà han signat aquest matí dos convenis amb l’Ajuntament de Gavà. Els convenis, que es signen periòdicament amb caràcter anual, són individualitzats per a cadascuna de les entitats però persegueixen el mateix objectiu: recolzar als botiguers en les seves accions de promoció del comerç local.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha assegurat després de la signatura que els convenis “refermen aquest compromís que tenim per seguir treballant per promocionar el comerç de Gavà, que és un comerç de qualitat que ofereix tot el que necessita un ciutadà, i des de l’Ajuntament és important destacar que, amb les eines de que disposem, treballem de la mà dels comerciants per adaptar-nos als nous temps, a les noves necessitats i als nous hàbits dels consumidors”.

Sánchez ha defensat els vincles entre Ajuntament i associacions de comerciants ja que “ens permeten establir una sèrie de línies estratègiques bàsiques d’actuacions, una subvenció directa, però també permeten moltes accions en el dia a dia i tenim en compte que, quan promocionem la ciutat des de l’Ajuntament, també estem fent possible que el comerç es consolidi com una activitat econòmica”.

L’alcaldessa posa en valor aquestes accions de promoció ja que “és molt important que al final tinguem un comerç que sigui viu, actiu, perquè això també cohesiona els nostres barris, i de fet els nostres principals centres comercials han de ser els nostres carrers i les nostres avingudes”.

Abraham Vázquez, vicepresident de la Unió de Botiguers de Gavà, ha destacat que “pel comerç local és súper interessant tenir un conveni amb l’Ajuntament ja que ens permet emprendre alguna acció més important de la que ens deixaria la part del pressupost que tenim per això com associats”. Vázquez recorda que “tot i que l’Ajuntament ens recolza sempre en temes com els espais, el disposar d’una quantitat econòmica ens ajuda a programar esdeveniments una mica més importants del que podem fer per nosaltres mateixos”.

Alicia Rodríguez, vicepresidenta de l’Associació de Comerciants L’Illa del Centre de Gavà, s’alinea també amb el seu company en assegurar que el conveni “suposa que puguem fer moltes més accions de promoció del nostre comerç, cal tenir en compte que nosaltres tenim uns pressupostos molt limitats perquè avui dia als comerços no els pots demanar massa diners i tenim una quota molt humil, així que els diners del conveni ens ajuden a augmentar una mica les accions”.

Les dues associacions tenen previst en primera instància que, amb els diners assignats en els seus respectius convenis, promouran les seves respectives targetes de fidelització. En el cas de la Unió de Botiguers, per exemple, els permetrà contractar un tècnic encarregat exclusivament de la promoció d’aquesta targeta que anirà pels comerços ensenyant el seu funcionament.