Programa 30 Plus
L’Ajuntament impulsa el Programa 30 Plus per afavorir la contractació de persones aturades de més de 30 anys

El Centre de Suport a l’Empresa ha posat en marxa la primera edició del Programa 30 Plus que organitza l’Ajuntament de Gavà amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de persones de Gavà de 30 anys o més en situació d’atur. Per fomentar l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu s’ofereixen a les empreses subvencions a la contractació dels participants per un període de 6 mesos, que serà el temps mínim de contractació obligatori si es vol accedir a aquestes subvencions.

Jordi Tort, tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, ha saludat personalment als participants tot just abans de començar avui la primera sessió de treball. Tort ha recordat que aquesta “és una iniciativa per aquest col·lectiu de més de 30 anys on hi ha menys atur aparent però que tenen mancances en programes, i és que és veritat que teníem molts programes per a joves i per a majors de 45 anys”.

En aquesta primera convocatòria, el programa donarà suport a 25 persones en situació d’atur de la ciutat. Els perfils dels candidats es definiran a partir de les necessitats de cadascuna de les empreses participants. Les persones contractades rebran acompanyament i una formació adequada al lloc de treball. Aquesta formació, que es farà abans i/o durant el contracte, serà a càrrec de l’Ajuntament i tindrà una durada entre 20 i 100 hores.

El programa 30 Plus es dissenya atenent les necessitats reals de les empreses. Per això inclou actuacions de prospecció del teixit empresarial per identificar i definir els llocs de treball que caldria cobrir. A més dels ajuts a la contractació, les empreses reben acompanyament i assessorament en el tràmit de la subvenció i la justificació econòmica. Per participar, cal que l’empresa estigui al corrent de pagament de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, i no han d’haver-hi realitzat acomiadaments improcedents o nuls els últims 3 mesos.

Per donar a conèixer tots els detalls del programa s’han organitzat diferents sessions informatives al Centre de Suport a l’Empresa. Les pròximes cites tindran lloc els dimecres 6, 13, 20 i 27 de febrer d’11:00h. a 13:00h. Les empreses i/o persones interessades a rebre informació poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament enviant un correu electrònic a cse@gava.cat o trucant al telèfon 93 633 34 50.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal pertanyent al Ministerio de Empleo, Migraciones y Seguridad Social.