#EmergenciaFeminista
L’Ajuntament recolza el moviment #EmergenciaFeminista

L’Ajuntament de Gavà ha donat ple suport al moviment #EmergenciaFeminista promogut des de la Plataforma Feminista Alacant. Aquesta associació, en vista dels terribles números que aporta la llista de dones víctimes de violència masclista en el que portem d’any, ha llençat aquesta campanya a la qual ja s’han sumat més de 200 ciutats espanyoles. En totes elles tindrà lloc aquesta nit una concentració per denunciar aquesta xacra social. A Barcelona, ciutat que es troba entre les adherides, aquesta concentració tindrà lloc a les 20:00h. a la plaça Universitat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest matí que “la ciutat de Gavà, que ens hem declarat obertament feministes, es suma a aquesta mobilització que demostra que estem molt preocupats per la situació que encara seguim patint les dones”. Sánchez recorda que “en tots els àmbits la violència contra les dones està molt latent, i per tant hem de manifestar-nos i hem d’exigir als poder públics i les institucions que entomin aquest problema com verdaderament un estat d’emergència”.

En aquesta línia, l’alcaldessa reflexiona que “aquest és un problema d’estat, si hi hagués un altre col·lectiu que fos assassinat per pertànyer al seu col·lectiu segur que es generaria molta alarma, i recordem que en el que portem d’any 42 dones han estat assassinades només pel fet de ser dones”.

Sánchez, doncs, s’ha posicionat clarament al costat d’aquesta iniciativa afegint que “tota aquella acció que vulgui donar visibilitat al nostre rebuig, que vulgui sensibilitzar i exigir accions contundent per acabar d’una vegada per totes amb aquesta xacra, comptarà amb el nostre recolzament”.

L’Associació de Dones Clara Campoamor de Gavà també recolza òbviament aquest moviment i de fet estarà present a la manifestació d’aquesta nit. La presidenta d’aquesta entitat, Carmen García, s’ha manifestat en la mateixa línia recordant que “el lema de la marxa, que és #EmergenciaFeminista, és real perquè veritablement estem vivint una situació d’emergència en la que a moltes dones les maltracten, les violen o les assassinen, i és necessari fer moviments de solidaritat al carrer per tal que es faci visible tot aquest drama”.

García destaca la importància d’aquest tipus de mobilitzacions perquè “és tota la ciutadania la que ha de reaccionar i ha de prendre consciència perquè així no podem seguir vivint”.

Està previst que la concentració d’aquesta nit anirà seguida d’una marxa amb llums violetes i acabarà amb la lectura d’un manifest.