AMB incorpora al Bus Metropolità 30 nous autobusos sostenibles
AMB incorpora al Bus Metropolità 30 nous autobusos sostenibles

Aquest dijous, L’AMB ha posat en circulació els 22 primers nous vehicles híbrids en els serveis d’autobús Barcelona-Sant Boi, i 8 vehicles més que donaran servei al Barcelonès Nord. 87 autobusos arribaran abans que acabi l’any 2022 i els altres 187 vehicles restants ho faran durant el primer trimestre de 2023.

Aquest projecte, amb un pressupost al voltant de 120 milions d’euros, representa passar del 31% de flota d’autobusos sostenibles al 64%, que entraran al servei del Baix Llobregat Sud -Castelldefels, el Prat, Gavà i Viladecans-; al servei que va de Barcelona a Sant Boi; i als serveis de l’Hospitalet de Llobregat i Barcelonès Nord –Santa Coloma de Gramanet, Sant Adrià de Besòs i Badalona-.

Vala dir que, l’adjudicació va estar paralitzada durant 10 mesos, ja que es va recórrer, el maig de 2021, per la segona empresa classificada, i la resolució es va resoldre el març d’aquest any a favor de l’administració metropolitana i en conseqüència aquest mateix 16 de juliol començarà el nou contracte que gestionarà MonBus.

Millores en les freqüències

La incorporació de nous autobusos a la flota no és l’única novetat que hi haurà durant aquest any en el transport metropolità urbà, i és que també s’han anunciat diferents actuacions en aquests serveis.

La línia L75 es convertirà en la línia Metrobús M75 i passarà cada 10 minuts els dies feiners, en comptes de cada 30 minuts, com es feia fins ara. En una segona fase, també es posarà en marxa la línia Metrobús M8, que seguirà l’eix de la C-245 i connectarà Cornellà de Llobregat amb Castelldefels.