Dimecres,15 d'abril a partir de les les 12 hores, torna a estar actiu el servei e-Bicibox
Dimecres,15 d'abril a partir de les les 12 hores, torna a estar actiu el servei e-Bicibox

Dimecres 15 d’abril, l’AMB torna a posar en marxa el servei e-Bicibox, la bicicleta elèctrica pública i compartida que està actiu a 11 municipis metropolitans, entre ells Gavà. El servei va quedar suspès el 17 de març i ara torna a funcionaramb l’objectiu de facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats, com ara anar a treballar”, explica l’AMB en un comunicat de premsa.

Per poder fer ús del servei e-Bicibox, que tornarà a estar actiu a partir de les les 12 “i per tal de limitar el risc de contagi davant de la situació d’emergència sanitària actual, és obligatori portar guants de protecció

L’organisme metropolità ha recollit en un únic document i a la web del servei les mesures i recomanacions establertes per als usuaris de l’e-Bicibox, que són les següents:

 • És obligatori l’ús de guants de protecció per utilitzar el servei.
 • Poseu la vostra targeta al lector del quadre d’interacció i premeu únicament els botons imprescindibles.
 • En retirar o aparcar la bicicleta, si coincidiu amb altres usuaris, respecteu la distància de seguretat establerta: entre 1,50 m i 2,00 m.
 • Obriu la porta de l’e-Bicibox i retireu-ne o aparqueu-hi la bicicleta. Toqueu el mínim imprescindible d’elements comuns, com el pany. Els guants us ajudaran a prevenir possibles contagis i a evitar lesions davant de possibles caigudes.
 • En qualsevol moment, si teniu necessitat d’esternudar o tossir, seguiu les indicacions sanitàries i eviteu l’expansió tapant-vos el nas i la boca amb el colze flexionat.
 • Durant el trajecte, sempre que pugueu eviteu tocar-vos la cara, els ulls, el nas i la boca, així evitareu possibles contagis.
 • Finalment, un cop arribeu a casa o a la feina, és important que feu dues accions bàsiques:
  • Renteu-vos les mans en profunditat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).
  • Netegeu la targeta d’abonat amb un drap humitejat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).

Campanya informativa AMB: mobilitat segura

L’AMB recorda també que, davant de l’evolució de la COVID-19 i la finalització del permís laboral retribuït recuperable, ha posat posa en marxa la campanya informativa sota el lema “Mou-te d’una manera segura. Per protegir-te a tu i als altres”. L’objectiu és garantir una mobilitat segura que eviti nous contagis de COVID-19 per a les persones que necessàriament s’han de desplaçar per motius autoritzats, com ara anar a la feina.

El principal canal de difusió de la campanya multimèdia, que s’allargarà fins a principis del mes de maig, serà l’espai públic, a través d’opis, marquesines d’autobusos i els mateixos autobusos metropolitans de l’AMB. També arribarà a la ràdio i a la premsa escrita. Tot plegat es complementarà amb una àmplia estratègia en línia, amb bàners i altres formats digitals i a través de les xarxes socials.

Entre les recomanacions que ofereix la nova campanya de l’AMB hi ha tres grans missatges:  “Sempre que puguis, mou-te a peu o en bicicleta”, “Evita utilitzar el transport públic en hores punta” i, en cas d’utilitzar el transport públic, “Fes servir guants i mascareta i respecta les distàncies de seguretat recomanades”.