cadenaexpo

cadenaexpo

Moment de la inauguració de l’exposició que es podrà veure fins el 31 de gener

Una exposició reuneix a Gavà més de 50 pintors i escultors de renom

Obres de Miró, Guinovart, Lola Anglada i Subirachs de la col·lecció privada del critic d’art Josep Maria Cadena es podran admirar a la Biblioteca Josep Soler Vidal fins el 31 de gener de 2013

L’amor per l’art és el títol de l’exposició en la que es poden contemplar més d’una cinquantena d’obres de la col·lecció privada del crític d’art, Josep Maria Cadena que avarca més de 100 anys d’art a Catalunya. La mostra que es podrà visitar fins al 31 de gener de 2013 a la Biblioteca Josep Soler Vidal està promoguda per la Fundació Hervás Amezcua, entitat que des de fa 10 anys organitza coincidint amb les Festes d’Hivern una exposició col·lectiva.


El president de l’entitat, Antonio Hervas Amezcua va agrair durant la inauguració de l’exposició la col·laboració desinteressada que sempre ha tingut amb l’entitat Josep Maria Cadena “un home amant de l’art i que sempre ha destacat per la seva generositat no només amb nosaltres sinó amb tot els artistes amb qui va coincidir. A Gavà ha vingut sempre que l’hi hem demanat”.


L’alcalde va destacar la contribució de la Fundació i també de Cadena a la divulgació de l’art a Gavà i Catalunya. “Vull agrair a la Fundació la seva implicació en la cultura de la ciutat, en la feina que fan dia a dia, també felicitar-los pel trasllat al nou local al centre de Gavà i per aquesta exposició que cada any poden tenir per Sant Nicasi”, va dir l’alcalde qui es va sumar a l’homenatge que és va retre a “un dels crítics més importants que ha portat generosament part de la seva col·lecció particular a la nostra ciutat per gaudi de tota la ciutadania”.


Cadena, que ja està jubilat, ha estat un dels pilars de la critica d’art a Catalunya. No va poder assistir a la inauguració, però sí el seu fill Jordi qui va convidat tothom a visitar l’exposició. Una exposició que demostra, segons Jordi Cadena que “es pot ser col·leccionista d’art sense tenir molt mitjans econòmics com és el cas del meu pare, un senyor que era un assalariat qualsevol, si té la inquietud, l’interès pot fer una col·lecció per si mateix”.


Més de 50 artistes estan representats en aquesta exposició, des del pintor Joaquim Mir, nascut l’any 1873 fins a Mamen Zaera, la més jove. Està estructurada en quatre grans apartats: pintura, dibuix, escultura i gravat. Josep Maria Cadena ha triat personalment entre la seva col·lecció particular les prop de 60 obres d’artistes com Miró, Guinovart, Lola Anglada i Subirachs. D’Antonio Hervás Amezcua ha triat la pintura Una barca en primavera que va fer fa 25 anys. A la mostra també hi ha exposats diferents retrats de Josep Maria Cadena fet per artistes que li van regalar l’obra.