Ausiàs March
L’Associació de Veïns d’Ausiàs March restringeix les seves activitats de Nadal (Foto de l'any passat cortesia de Luisa Vázquez)

L’Associació de Veïns d’Ausiàs March de Gavà ha decidit restringir la major part de les activitats habituals que porten a terme durant les dates de Nadal. Tal i com ens ha explicat la presidenta de l’entitat, Luisa Vázquez, “ho tenim tot molt complicat a causa de les restriccions de la Covid-19. A dins del local, per exemple, no ens està permès fer res perquè no podem garantir l’adequada distància de seguretat, és un local petit, i a l’exterior tampoc podem fer gaire cosa perquè no podem fer reunions de moltes persones”.

Potser la més destacada de les activitats que han hagut de suspendre és la celebració de l’aniversari de l’associació, que celebren el 14 i el 15 de desembre de cada any: “Habitualment fèiem una paella al migdia amb tots els veïns, activitats pels infants com ara castells d’inflables i també concerts, i estem una mica tristos perquè era el 49è aniversari de l’associació, però esperem que el proper any, que serà el 50 aniversari, puguem fer una celebració espectacular”.

Donades les circumstàncies, doncs, l’associació ha hagut de reorientar les seves activitats nadalenques i una de les opcions més clares passa per tot allò que sigui online: “Farem tot el que es pugui de manera online, i ja ens hem creat un conte de TikTok en el que pengem moltes activitats per tal que les facin els infants, especialment manualitats. La nostra idea és que aquestes manualitats les penjarem aquí al voltant de l’associació en els arbres que hi ha a prop”.

L’entitat també ha anunciat ja un concurs d’ornaments de Nadal als balcons i està mirant de fer el tió d’alguna manera, però tot el que feien de cara als reis Mags “està ja descartat, el tema de la Covid-19 ens limita molt, en aquestes dates fèiem moltes activitats que hem hagut de tallar d’arrel”.