Laura Redondo revalida el títol de Campiona d’Espanya de Martell
Laura Redondo revalida el títol de Campiona d’Espanya de Martell (Foto:Víctor Lerena / EFE)

Laura Redondo va revalidar aquest divendres el seu títol de campiona d’Espanya de martell amb un llançament de 69,96 metres, récord dels campionats nacionals a l’aire lliure.

L’atleta del FC Barcelona, que dotze dies abans havia batut el rècord d’Espanya amb 70,66 en la final de la Lliga Iberdrola a La Nucia, es va estrenar aquí amb un nou rècord dels campionats (69,69), superant en el seu primer tir els 69.53 de Berta Castells de fa deu anys.

la gavanenca no va millorar en els quatre llançaments posteriors, però es va acomiadar amb un altre rècord de la competició (69,96) per a fer-se amb el primer títol en joc.

La capitana blaugrana va marcar diferències des del primer intent, en què va enviar l’artefacte de 4 kg fins a 69,69 m per signar un nou rècord del campionat. L’anterior era en poder de Berta Castells (69,53 m) des del 2011. Redondo va rematar la feina amb el seu últim intent de 69,96 m, en què es va quedar a les portes de tornar a trencar la barrera dels 70 metres, una fita que aquest any ja ha aconseguit tres vegades: 70,66 m a la Nucia, 70,65 m a Madrid i 70,40 m a Montijo

Amb aquest nou resultat, Laura Redondo entrenada per Luis Lizasoté pràcticament a tocar la plaça olímpica a Tòquio.