Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC
Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC

El curs escolar 2021-2022 comença a Gavà amb 6.585 alumnes. Tot i la baixa de matriculacions, conseqüència del descens de la taxa de natalitat, el Departament d’Educació de la Generalitat, lluny de suprimir línies, com s’havia fet quan manava la dreta, opta per mantenir les mateixes línies  i rebaixar la ràtio d’alumnes fins a 23 alumnes per aula, una reivindicació llargament reclamada.

La pandèmia ha trasbalsat de dalt a baix totes les estructures de la societat i, com no, també les escoles s’han vist afectades. Però davant les contrarietats, cal reconèixer i valorar la gran tasca feta des del Departament d’Educació per garantir la continuïtat de l’ensenyament i que no passés factura a les noves generacions, amb el 98% de centres oberts en plena pandèmia i engegant ja des del curs passat el pla de digitalització, que segueix viu, per tal d’arribar a tot l’alumnat. I tot malgrat les reticències en l’aplicació de les dures mesures anticovid. En molts casos ha calgut prendre mesures d’urgència i, malgrat la complexitat de tot plegat, s’ha intentat amb èxit obtenir uns mínims per a tot l’alumnat, que volem formar-lo amb esperit crític, integrador i fraternal.

Queda encara tornar als nivells de socialització d’abans de la pandèmia. però per sort tenim uns professionals dels centres educatius que continuen estant a l’alçada del moment que vivim, i ens donen exemple de com es fa una bona educació.