Núria Castellano presenta un llibre sobre la faraó Hatsehpsut
Núria Castellano

L’egiptòloga gavanenca Núria Castellano ha escrit, dins de la col·lecció “Poderosas” de l’editorial RBA, un llibre sobre la faraó Hatsehpsut. va ser un gran personatge femení que es va convertir en rei de l’Alt i del Baix Egipte. Per ser dona i faraó va fer tremolar els fonaments del regne del Nil, i els seus successors la van condemnar a l’oblit, sobretot els grans faraons Sethy I i Ramsés II. Va atemptar contra els esquemes bàsics que configuraven la societat faraònica, la qual cosa no se li va perdonar mai, i la seva biografia va ser enterrada entre les sorres del desert.

Castellano, que amb anterioritat ha escrit 2 llibres sobre Egipte i n’ha coescrit un altre, confessa que, des de fa temps, “volia escriure sobre Hatsehpsut” i, que per tant, rebre aquest encàrrec li va fer “molta il·lusió”. Castellano explica que primer va haver de superar una prova d’estil perquè l’obra s’adaptés als requeriments del projecte editorial i assegura que al final ha quedat “satisfeta amb el resultat”.

El llibre sobre Hatsehpsut es pot comprar als quioscos o bé directament online al web del RBA.

Escolta l’entrevista sencera a Ràdio Gavà

Una vida dedicada a Egipte

Núria Castellano treballa a a les excavacions d’Oxirrinc a Egipte des del 1999.

És Editora i coordinadora de l’enciclopèdia EGIPTOMANIA (Planeta de Agostini, 1997-1999).

Ha assistit a nombrosos congressos tant Nacionals (Congressos Ibèric d’Egiptologia), com a Internacionals (Congressos Internacionals d’Egiptologia)

Ha impartit nombrosos cursos, conferències, seminaris relacionats amb l’Antic Egipte i publicat articles en revistes tant nacionals com internacionals de temàtica egiptològica.

Ha estat professora de cursos de l’Antic Egipte en la Societat Catalana d’Egiptologia, Universitat de Barcelona, Museu Egipci de Barcelona i Centres cívics.

Professora de cursos d’Egiptologia en línia del CEPOAT de la Universitat de Múrcia (2012-2017).

Ha estat comissària, coordinadora de catàleg i assessora de diverses exposicions (Humans! Els primers pobladors, Faraó, Tresors submergits, Tutankhamon: la seva tomba i els seus tresors, Visions d’Egipte. Oxirrinc ahir i avui, Fauna del Nil…)

Assesora científica de llibres sobre l’Antic Egipte (Ed. Blume-*Naturart) Conceptualització de l’espai de recreació d’una mastaba egípcia, disseny de l’activitat educativa, conducció de visites i capacitació d’educadors per al projecte Dins de la mastaba (Caixafòrum Barcelona) (setembre 2015-gener 2016).