Arrenca el primer laboratori ciutadà a Gavà
Un dels moments de la presentació del projecte

Coincidint, enguany, amb la celebració del vintè aniversari de la Josep Soler Vidal, les Biblioteques de Gavà impulsen una Laboratori d’experimentació cooperatiu per idear un aparador cultural conjuntament amb la ciutadania. La proposta, que es va presentar aquest dimecres a la tarda  consisteix en dissenyar un nou espai expositiu, viu i en constant evolució, que esdevingui el reflex de com els usuaris i les usuàries imaginen les seves biblioteques. La Unió de Cooperadors de l’Ajuntament de Gavà, que impulsa les iniciatives cooperatives i la innovació, posarà a disposició del projecte la seva expertesa i recursos.

En una segona trobada, es farà una visita al Lab de la Unió de Cooperadors per conèixer l’espai, els projectes que s’hi estan duent a terme i la maquinària disponible, com ara les impressores i escàner 3D, la màquina làser, Lego Spike i Arduino. A partir de gener de l’any vinent, començarà el període de disseny i prototipatge de l’aparador, que culminarà amb la seva implantació a la biblioteca.

La directora de la biblioteca Josep Soler Vidal, Maite Pinteño, precisa que “es tracta d’una primera prova pilot encaminada a fomentar la implicació ciutadana  en el dia a dia dels equipaments municipals per tal de crear, de manera conjunta, un espai original que, en veure’s des de fora desperti l’interés de la gent i vulgui entrar a la sala de lectura”.

Per a participar-hi, no cal tenir coneixements previs i només cal formalitzar la inscripció presencialment a la biblioteca, o per telèfon al 93 263 92 30.