Les Colomeres
Cartell que estan penjant al carrer els veïns de Les Colomeres per anunciar la seva festa de barri

El dissabte 9 de juliol el barri de Les Colomeres es vesteix de gala per celebrar les seves festes de barri. El divendres 8, però, hi ha ja un petit tast perquè “a la tarda farem una exhibició dels treballs que s’han fet a l’entitat al llarg de tot l’any en els diversos cursos que tenim”, segons ens ha explicat Isabel Mora, que és la presidenta de l’Associació de Veïns de Les Colomeres.

Mora destaca que “habitualment tenim moltes activitats i molts cursos per exemple de punta de coixí, de patchwork, de line dance, de ioga, de taitxí, o d’informàtica, entre altres”. Però l’entitat no està només per oferir aquests cursos, sinó que també “estem al costat dels veïns per recolzar-los en tot allò que necessitin, i per exemple hem participat en el programa Junts Fem Barri sense esperar que els veïns ens ho demanessin per tal de demanar millores pel barri”.

Les festes es fan en estreta col·laboració amb la Casa de Andalucía de Gavà, que “és una entitat amb la que tenim molt bon rotllo i a la qual ens uneix molta amistat i col·laboració des de fa molts anys, sempre que podem ens ajudem mútuament i seguim amb aquesta dinàmica”. A les festes també col·labora la Companyia General del Foc o els timbalers i grallers “que ens faran l’animació infantil de la tarda”, per exemple, però Mora reconeix que “són unes dates complicades perquè no tenim altres dates per fer la festa de barri i la majoria d’entitats ja està de vacances i els hi costa ajuntar gent per poder col·laborar”.

Dissabte a la tarda nit hi haurà servei de bar i d’entrepans que “serveix per ajudar una mica amb les despeses de l’associació, perquè alguns venen gratis però a altres els tenim que pagar el seu sou o, segons com, un donatiu per ajudar-los”.

Membres de l’entitat estan ja “difonent el programa en xarxes socials i per WhatsApp, i també estem penjant cartells, hem esperat a que passi la Festa Major del poble per tal de no trepitjar uns cartells a altres”.