Hospital de Viladecans
Les obres del nou Hospital de Viladecans comencen el 16 de juliol

El nou Hospital de Viladecans comença a prendre cos el dilluns, 16 de juliol. És el dia en el que començaran les obres de construcció del nou centre hospitalari, unes obres que s’allargaran quatre anys i mig i que suposaran una inversió total de 60,67 milions d’euros.

Les obres hauran de conviure amb un hospital a ple rendiment, i per això la logística és molt complexa. D’aquí a finals d’any es traslladaran les dependències ubicades en espais que han de ser enderrocats i es reubicaran en altres àrees de l’hospital o en mòduls. També es canviaran els accessos amb una nova entrada d’urgències, i el pàrquing veurà reduïdes les seves places de manera significativa.

La superfície d’actuació, incloent obra nova i reforma, serà de gairebé 41.000 m2, el que deixarà un nou hospital que triplicarà la superfície actual. El nou edifici es destinarà a usos assistencials en la seva major part, mentre que a les actuals instal·lacions es mantindran les consultes externes i s’utilitzaran per a usos administratius.

En xifres concretes, l’Hospital de Viladecans passarà de 117 llits a 154, de 5 a 7 quiròfans, de 45 a 66 sales de CEX i exploracions, de 8 a 21 places d’hospital de dia, i de 24 a 38 espais d’urgències (boxes i observació).

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui l’Hospital de Viladecans per parlar amb els seus responsables sobre l’arrencada d’aquestes obres. Vergés s’ha mostrat “molt satisfeta de que per fi aquest Hospital serà una realitat després d’anys de lluita, de construir aquest projecte i de participar-lo amb els professionals i el veïns”. Vergés ha afegit que la inversió que es farà en aquesta construcció “és un esforç important, un esforç pel territori i pel servei a la gent que al final el que farà és posar a la seva disposició una qualitat d’espais molt més bona de la que tenien fins ara els ciutadans de les poblacions ales que dona servei, i que també repercutirà en els mateixos professionals que podran treballar millor i amb una qualitat diferent de la infraestructura i dels seus espais”.

La consellera ha volgut tenir un record molt especial pel seu predecessor en el càrrec, Antoni Comín, que l’any passat ja va venir a Viladecans per anunciar aquestes obres i del qual n’ha destacat “el seu ferm compromís amb aquesta Hospital de Viladecans”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també ha mostrat la seva satisfacció ja que “aquest Hospital està a Gavà molt directament relacionat amb el sentiment de pertinença al territori, i a la nostra ciutat es tracta d’un hospital que ha estat molt reivindicat”. Sánchez a més ha recordat que “el nou hospital arriba amb retard però no podem deixar de celebrar-ho, i a partir d’aquí desitgem que les obres es produeixin complint els terminis”.

L’Hospital de Viladecans vol incidir especialment en la transparència i la comunicació amb la ciutadania mentre duri tot el procés de construcció, i amb aquesta finalitat s’ha habilitat un espai a la seva web que anirà oferint informació actualitzada de l’evolució de les obres, Som Serem: el nou Hospital de Viladecans.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, s’hi ha referit a aquest aspecte ja que “l’hospital està enclavat en un lloc amb molta pressió de mobilitat i d’aparcament”, i ha assegurat que “és molt important que tothom sàpiga en tot moment com estan evolucionant les obres, quins problemes es donen, i jo crec que amb aquesta informació la gent podrà prendre decisions sobre la mobilitat, sobre si demanar o no visites, i sobre moltes coses més que repercutiran en la feina diària de l’hospital”.

Hospital de Viladecans
Infografia de com quedarà el nou Hospital de Viladecans