Les obres del tercer ambulatori donaran inici al 2024
Espai on es construirà el tercer ambulatori

Les obres de construcció del tercer ambulatori de Gavà començaran pels volts de la primavera del 2024. Així ho ha precisat l’alcaldessa Gemma Badia qui ha explicat que “aquest nou equipament sanitari, l’avantprojecte del qual ja ha estat presentat pel Servei Català de la Salut, suposarà un gran benefici per a la ciutat ja que incorporarà nous serveis que són imprescindibles per a la població com la pediatria, la rehabilitació ambulatòria, la radiologia, la salut mental i la salut sexual i reproductiva”.

Gemma Badia

Per a Badia, és tracta doncs “d’una gran notícia, ja que ha estat una reivindicació llargament demandada i lluitadai si es compleixen les previsions, podria estar enllestit per funcionar al 2026.

El nou equipament sanitari s’aixecarà al barri de can Ribes, al carrer 8 de Març, en una parcel·la cedida pel municipi de 5.300 m2 i suposarà una inversió de més de 10 milions d’euros a càrrec de la Generalitat, que ja té consignació pressupostària. Més de 8 milions es destinaran a la construcció de l’edifici i la resta a la seva dotació material. Comptarà 3.790 metres quadrats i es distribuirà en planta semisoterrani i planta baixa, ambdues amb accés directe des del carrer, i dues plantes pis, paral·leles al carrer, cosa que permetrà una correcte integració amb el turó del Calamot. El nucli d’accessos principals a l’edifici el configuraran dos ascensors i unes escales que separen en dos espais un gran finestral orientat a la ciutat.

Aspecte del CAP-3

Gemma Badia també ha recordat que “ara hem constituït la Taula de Salut Comunitària on es posa de manifest la necessitat que la ciutat té de comptar amb urgències nocturnes, que també implicaria poder tenir en funcionament un servei de farmàcia de guàrdia, i així no caldria haver d’acudir a Castelldefels o a l’Hospital de Viladecans si ens cal atenció mèdica a la nit”.