Les pastisseries esperen un repunt de vendes de panellets
Les pastisseries esperen un repunt de vendes de panellets

El Gremi de Pastisseria de Barcelona viu amb optimisme la celebraciño de la Castanyada 2021, la primera sense restriccions després de la pandèmia. Segons un comunicat, el sector calcula que vendrà 250.000 quilos de panellets artesans a tot Catalunya, una xifra molt similar a la de 2019.

Segons Elies Miró, president del Gremi de Pastissers, al cap d’un any i mig difícil la majoria ha tornat ja “a la normalitat en vendes” i confia que “hi ha moltes ganes de trobar-se i celebrar, i una renovada valorització del producte artesanal i fet aquí” pel que afronta el futur amb “il·lusió”.

A més, el fet que la festivitat de Tots els Sants caigui enguany en un dilluns beneficiarà a les pastisseries de fora de les grans ciutats, pels desplaçaments a segones residències que s’esperen durant el pont.

Com cada any, el clàssic panellet de pinyons continua sent el més venut, amb gran diferència per sobre de la resta. I és que un de cada tres són d’aquest tipus. Els d’ametlla, coco, massapà flamejat, castanya i cafè, en aquest ordre, són els altres tradicionals que tanquen la llista de grans vendes.