Les persones entre 70 i 79 poden demanar hora per a la vacuna
Les persones entre 70 i 79 poden demanar hora per a la vacuna

Salut accelera la vacunació del grup d’edat de 70-79 anys ampliant els punts de vacunació amb Pfizer. L’atenció primària és qui està vacunant el grup d’edat de persones entre 70 i 79 anys, majoritàriament citant-los al CAP que tenen assignat i administrant la vacuna de Pfizer. La setmana que ve s’administrarà Pfizer a les persones de més de 70 anys també als punts de vacunació poblacional que ja estan en funcionament vacunant altres franges d’edat.

Les persones de més de 70 anys poden triar dia i hora de vacunació en els punts de vacunació poblacional accedint a la web vacunacovidsalut.cat. Amb aquesta nova acció, els centres de salut continuen vacunant a les persones d’entre 70 i 79 i es reforça la vacunació d’aquest col·lectiu als punts poblacionals, començant per les persones de setanta anys.

La utilització de centres de salut i punts de vacunació poblacional permetrà accelerar la vacunació entre el grup d’edat de 70 a 79 anys i administrar, en el mínim temps possible, una primera dosi a totes les persones d’aquesta franja d’edat.

Les vacunes reduiran un 70% les morts per cas quan s’acabi l’estat d’alarma

El Computational Biology and Complex Systems (BIOCOM-SC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) calcula que es reduiran les morts per covid-19 un 72% per cas quan s’aixequi l’estat d’alarma gràcies a la vacunació. El grup ha elaborat un estudi que estima que, amb el nombre de persones vacunades el 21 d’abril, el 7 de maig –dos dies abans que decaigui l’estat d’alarma a Espanya– la protecció per cada cas de covid-19 serà del 42% pel que fa als ingressos hospitalaris –gairebé la meitat– i del 30% pel que fa als trasllats a les unitats de cures intensives (UCI).