Les persones que hagin patit la Covid podran donar sang passats 14 dies
Les persones que hagin patit la Covid podran donar sang passats 14 dies

L’augment de contagis de la Covid està fent baixar les donacions i, conseqüentment, les reserves de sang. Durant aquests dies, són moltes les persones que s’apunten a donar sang i no poden acabar venint per ser positives.

Per aquest motiu, es redueix el temps d’espera per venir a donar després d’haver estat diagnosticat amb Covid-19, que passa de 28 a 14 dies.

Amb aquest canvi, les persones que hagin patit la Covid poden donar sang o plasma transcorreguts 14 dies des de la fi dels símptomes. En el cas dels asimptomàtics, des del test positiu.

Pel que fa a les persones que hagin estat contacte estret d’un positiu, però estan vacunades amb la pauta completa i no tenen símptomes, poden venir a donar sang amb normalitat.

La donació, un imprescindible

Calen més donacions per recuperar les reserves de sang. Avui tenim prop de 7.000 unitats de sang a les neveres del Banc de Sang, quan l’ideal seria tenir-ne 10.000. És per això que demanem a tothom que es trobi bé de salut, vingui a donar sang als principals hospitals o les diferents campanyes de donació organitzades arreu del territori.