Les puntaires es retroben per Sant Nicasi
Una quinzena de dones han pres part en l'activitat

Una quinzena de puntaires han recuperat avui la tradició de trobar-se per Sant Nicasi. Es tracta de l’activitat que organitza l’Associació de Veïns de Can Tintorer, coincidint amb la Festa Major d’Hivern de Gavà, a la seva seu social i que l’any passat no es va poder fer a causa de la pandèmia.

L’activitat, fins el 2019, aplegava fins una cinquantena de persones, la quasi totalitat dones, no només de Gavà sinó d’altres poblacions del voltant. En aquesta ocasió, i degut a la situació sanitària que encara arrosseguem, l’assistència ha esta molt més reduïda, però segons la presidenta de l’entitat, Carme Furriol, “l’ambient és maco i mantenim el dolç costum de fer un esmorzar a base de xocolata desfeta i melindros

A banda de col·laborar amb els actes de la Festa Major, l’entitat també organitza aquesta activitat per tal de promocionar aquesta tradició que, segons explica Furriol, està en perill d’extinció: “El problema que tenen és que no hi ha relleu generacional, per regla general són gent gran, de més de 60 anys, i seria una pena que es perdés. D’aquesta manera donem visibilitat a aquesta tradició, i cada trobada ve gent a mirar, però al final no s’animen a practicar-ho”.

Amb aquesta tècnica es pot confeccionar un ampli ventall de productes, “des de mocadors fins a coixins, banús, cobrellits, puntes per tovalloles, guants o polseres. Jo recordo que amb la meva àvia només fèiem cobrellits i coixins, però ara és al·lucinant tot el que es pot fer”.