L'Esbart Brugués estrena amb èxit el nou Ball de Rams
L'Esbart Brugués estrena amb èxit el nou Ball de Rams

29L’Esbart Brugués ha estrenat aquest matí amb força èxit el nou Ball de Rams de Gavà. L’agrupació portava un temps recuperant aquesta antiga tradició, i després dels assajos de les darreres setmanes per fi avui tothom ha pogut gaudir d’aquest nou ball.

Joan Martí, director de l’Esbart Brugués, es mostrava molt satisfet després de la representació destacant que “la valoració és molt positiva, el públic ens ha acollit molt bé, molta gent ens ha felicitat, i la gent que ha ballat s’ho ha passat molt bé, tothom està molt content i això per mi és satisfacció plena”.

La parella de Martí en aquest ball ha estat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. Martí també s’ha mostrat molt content amb la participació de Sánchez i no ha dubtat en assegurar que “tenim una alcaldessa que sap ballar, ho ha fet molt bé i l’any vinent ho farà millor segur perquè quant més s’assaja millor es balla”.

En el ball hi han participat unes 40 persones, segons Martí “el ball més nombrós dels que ha fet l’Esbart Brugués fins ara”. Un èxit que honra “tota una feinada que hi ha al darrere del ball, hem treballat moltíssim tot l’equip de l’Esbart i el resultat la veritat és que val la pena, és d’aquestes coses en que treballes molt però quan ho veus t’adones que ha valgut la pena l’esforç”.

El ball ha tingut lloc a la plaça de l’Església tot just després de l’ofici solemne de Festa Major al qual hi ha assistit bona part del consistori a banda de dotzenes de ciutadans. Per cert que en aquesta missa també l’Esbart Brugués ha tingut un paper destacat ja que han representat la muixeranga d’Algemesí, un ball que “el tenim més rodat perquè ja fa uns quatre anys que el representem en aquest ofici, i que és una mica la representació de la vida de Jesucrist”.

Martí desitja que l’any vinent “no hi hagi res de públic sinó que tothom estigui ballant el ball de rams i passant-s’ho bé”, i mira de convèncer als indecisos d’aquesta manera: “És un ball amb passos fàcils que permet a tothom conèixer gent, fer cultura, fer tradició, i pertànyer a les arrels de Gavà perquè ara les estem creant, ara és nou, però d’aquí a 30 anys el ball serà tradició i el ballaran els nostres nets”. Martí també ha destacat que el Ball de Rams “té passos de dansa catalana, i no està de més saber passos de la dansa de la nostra terra”.