Els Pastorets Dansen!
Els Pastorets Dansen!

L’Esbart Dansaire Brugués posa en escena l’11ª edició del seu espectacle Els pastorets dansen!. Es tracta d’una creació pròpia de l’Esbart Brugués que es basa en el clàssic de Josep Maria Folch i Torres i que compta amb música en directe a càrrec de l’Aula de Música Soler.

Joan Martí, director de l’Esbart, ens ha explicat que “hem estat amb molta incertesa els darrers mesos i malauradament vam pensar en no fer l’espectacle, però finalment l’última setmana de novembre vam poder tirar-los endavant definitivament, el que significa que literalment s’han preparat en només 20 dies”.

Tot i que aquesta és l’onzena vegada que representen l’espectacle, el repte ha estat majúscul ja que “l’any passat vam canviar tot l’espectacle de dalt a baix i vam decidir que cada any no els canviaríem íntegrament però sí que hi afegiríem moltes coses noves. Això és veritat que enguany no ho hem pogut fer i, per tant, seran uns pastorets molt semblants als de l’any passat”. Tot i això, ja s’ho han pogut fer per “introduir alguna novetat i, fins i tot, fer alguna referència a la situació actual”.

Els assajos han estat també molt complicats degut a les restriccions pel coronavirus: “Nosaltres som un grup amateur i, per tant, sempre assagem a partir de dos quarts de deu de la nit després de que tothom hagi finalitzat la seva jornada laboral. Ara els vespres no els tenim, clar, i ens hem vist forçats a traspassar tots els assajos als dissabtes i diumenges en grups de sis”.

A l’obra, però, hi haurà més de sis persones a dalt de l’escenari, la qual cosa “se’ns permet per la nostra condició d’espectacle cultural”, però la companyia ha pres la decisió de que “tots els actors, a excepció dels quatre protagonistes, aniran amb mascareta durant tota la representació, i no se la trauran en cap moment. De fet, en els assaigs la portem tots, inclosos els quatre protagonistes, durant tot el temps”. Assajar d’aquesta manera, ens confessa Martí, “és esgotador perquè quan fas dansa amb la mascareta et canses i t’ofegues molt més, és molt incòmode, però tenim la percepció de que, com que no ens han deixat ballar durant molt de temps, fer-ho ara encara que amb mascareta és la cosa més meravellosa del món”.

Els pastorets dansen! es podrà veure el proper diumenge, 20 de desembre, a l’Espai Maragall de Gavà a partir de les 18:00h. La representació es farà seguint tots els protocols de seguretat anti-Covid-19, i de fet els membres de l’Esbart es faran una PCR prèvia per tal de garantir la seguretat dels assistents.

Els Pastorets Dansen!