Alumnat de l'Espai Escènic participaran en la representació de l'obra de diumemge 12 de desembre
Alumnat de l'Espai Escènic participaran, junts amb els protagonistes, en la representació de l'obra el 12 de desembre

Aquest diumenge 12 de desembre, a partir de les 12 hores, a l’Espai Maragall, petits i grans podran gaudir amb l’espectacle musical Tom Sawyer, detectiu de la companyia Lazzigags Produccions. Es tracta d’una adaptació actual i divertida del clàssic del Mark Twain.

Lazzigags amb cinc actors que representen una dotzena de personatges, ha creat una obra amb música moderna i eclèctica, combinant el misteri i l’humor, tot afegint al guió petites pinzellades d’altres obres de Mark Twain.

“Lazzigags produccions i La Roda produccions han col·laborat durant tres setmanes abans, perquè en Xavi Duch, professor i actor, treballi especialment amb 17 alumnes de 5è i 6è de l’Espai Escènic (Escola d’Arts Escèniques de Gavà), assajant la seva participació a escena amb els actors professionals. Sortiran a escena  durant la representació del diumenge 12 de desembre”, expliquen des del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gavà que afegeixen “no us perdeu l’experiència inoblidable de veure, gaudir i donar suport a aquests alumnes, gavanencs i gavanenques amb inquietuds artístiques, en la seva primera experiència de participació amb una Companyia professional”.

La representació de Tom Sawyer, detectiu forma part de la programació familiar de la Xarxa d’aquesta temporada a l’Espai Maragall i s’emmarca en les festes de Sant NIcasi.

Breu pinzellada de l’obra

Tom Sawyer, detectiu és una adaptació escènica de la novel·la del mateix títol a càrrec de Miquel Agell, una de les ànimes de Lazzigags, companyia i escola d’arts escèniques amb més de vint anys de trajectòria i un gran prestigi dins el teatre musical familiar. A la narració original, el petit Tom mira de resoldre un assassinat juntament amb el seu amic Huck: fa poc que s’ha comprat per correu un kit de detectiu i no hi haurà una ocasió millor per estrenar-lo! A més del misteriós crim, caldrà que investigui també una desaparició inesperada i el robatori d’uns diamants, tot un repte per a la jove parella de detectius.

Tom Sawyer, detectiu, el musical, posa de relleu el valor de l’amistat i la justícia, la lluita per esbrinar sempre la veritat i el dret de totes les persones a ser crítiques. Des de la seva estrena, l’any 2014, l’espectacle ha recollit l’aplaudiment del públic i de la crítica especialitzada, que n’ha destacat l’agilitat de la narració, l’encert d’una escenografia mudable i suggeridora i la seva imaginativa posada en escena.