Esplai El Mamut
L’Esplai El Mamut llença un repte diari pels més petits

L’Esplai El Mamut d’Ausiàs March està fermament compromès amb els més petits fins i tot en aquest dies tan complicats que travessem. Com a mostra, la iniciativa que porten a terme des del passat dilluns: amb l’objectiu de fer el confinament més suportable, cada dia llencen per Facebook i per Instagram un repte que els més petits de la casa han de portar a terme. Sempre que ho pengen, els infants han d’etiquetar a l’esplai i també han de posar el hashtag #ensquedemacasa.

Segons Xavier Duart, president de l’Esplai El Mamut, “la idea d’aquesta iniciativa sorgeix pensant en els infants que estan tancats a casa, i el que volem és oferir-los una alternativa més perquè ja vèiem que molts després de la primera setmana ja començaven a aclaparar-se i moltes famílies ja no sabien què fer”.

Duart té clar que “són temps difícils els que ens està tocant viure a tots, i amb aquest petit gra de sorra nosaltres intentem que el confinament sigui una mica més fàcil per tothom, pels infants i per les seves famílies”. Per això, explica Duart, “vam pensar en fer un repte diari per a que com a mínim tinguessin una cosa diferent cada dia per fer, com a mínim aquests 5, 10 ó 15 minuts que les famílies estan entretingudes fent aquests reptes, ja són 15 minuts menys per passar cada dia”.

El dilluns, per exemple, van començar amb un dibuix, i “cada dia la idea és posar un repte relacionat amb coses que fem a l’esplai, també hem plantejat un joc, un ball, o una manualitat”. Segons el president de l’esplai, “de moment està funcionant bé aquesta iniciativa, sí que és cert que encara faltaria molta gent per sumar-se, però encara que ara siguin poques famílies les que participen nosaltres ja estem satisfets perquè al menys aquestes famílies sabem que poden tenir coses a fer en aquests dies”.

L’Esplai El Mamut ja va comunicar a les famílies el cessament de tota activitat el mateix dia que les escoles van tancar arran de la crisi sanitària del coronavirus, és a dir, el divendres 13 de març. Una vegada allargat l’estat d’alarma, també s’ha decidit cancel·lar les colònies de primavera: “són responsabilitats que hem de prendre perquè són temps difícils, la cosa millorarà i quan tot això acabi bé ja tornarem a fer les nostres activitats, però ara toca quedar-se a casa i no passa res, l’any vinent segur que tornarem a fer les nostres colònies de primavera”.

Les colònies s’havien de fer els dies 6, 7 i 8 d’abril a Cubelles, a un càmping molt a prop de la platja al qual l’esplai hi va des de fa molts anys “perquè estem molt bé allà, tenim molt espai d’esbarjo i és molt agradable”.