L’esport gavanenc amb el Dia contra l’LGBTIfòbia en el futbol
El CF Gavà va llegir un manifest abans de l’inici del partit amb el Lleida

Gavà s’ha sumat, aquest dissabte, 19 de febrer, al Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia en el futbol amb la implicació de diversos clubs de la ciutat. El CF Gavà, abans de l’inici del partit amb el Lleida, que va acabar amb un resultat final d’empat a 1, un dels seus jugadors, Ferran Esteve, va llegir manifest en nom de l’entitat expressant “el compromís de treballar activament per promoure el respecte a qualsevol persona amb independència del seu sexe, gènere, identitat, orientació sexual, origen, color de pell, creença o qualsevol altra circumstància personal o social”.

El text també va refermar la voluntat de “lluitar per eradicar l’homofòbia, transfòbia i bifòfia en l’àmbit esportiu i de “denunciar les actituds ofensives i discriminatòries, físiques o verbals, per part de l’afició o els assistents”. Així mateix, s’aboga per “promoure la diversitat LBTBI al món de l’esport i assegurar la difusió de missatges sobre la dignitat i el respecte”.

El club es compromet també a “oferir un entorn favorable perquè qualsevol persona pugui expressar la seva orientació sexual o identitat de gènere sense pori a “facilitar l’accés a formació específica per a les entitats perquè puguin lluitar contra la discriminació i donar assistència i suport a les víctimes d’assetjaments en camps o pavellons”.

El text afirma, a més, que “es vetllarà per tal que l’afició segueix aquest exemple amb l’objectiu final que l’accés a l’esport de les persones diferents es produeixi en igualtat de condicions”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que també va participar de l’acte, va manifestar que “és molt important que els clubs esportius del nostre municipi s’impliquin amb fermesa en aquesta lluita, perquè ser millor societat passa, entre d’altres coses, per aconseguir un major respecte per a les persones amb una orientació sexual diferent.

Val a dir que, altres clubs de la ciutat també es van sumar a la jornada, és el cas de l’Handbol Gavà i del Club Volei Gavà.

Club Volei Gavà.
Club Handbol Gavà
FS Tr3s