L’Hospital de Viladecans participa amb equips de l’Hospital de Bellvitge i l’Atenció Primària Metropolitana Sud en el DAIPO, acrònim de “Noves capacitats i transformació digital en l’atenció integrada a pacients amb patologies complexes”. El projecte que rebrà 8,7 milions d’euros fins el desembre del 2025 i contempla 16 iniciatives quye beneficiaran la població amb malalties amb necessitats de rehabilitació, malalties cròniques complexes, malalties neurodegeratives, malalties agudes complexes i cronicitat. Entre aquests, s’hi inclouen projectes de rehabilitació territorial, obesitat mòrbida, esclerosi múltiple, ELA, demències o ferides cròniques.

Nova Oficina de Gestió de Projectes

L’OGP comptarà amb nous perfils de Project Managers que es coordinaran amb els diferents líders de la GTMS per tal de donar seguiment als diferents components dels projectes, incloent la reenginyeria de processos i experiència del pacient, els continguts digitals i multimèdia, el sistema de la plataforma de suport a les sessions clíniques, l’equipament assistencial, tecnologia i sistemes d’informació, així com tot el procés de gestió del canvi que permeti la implementació dels pilots.

L’execució de les 16 iniciatives transformadores en el marc del projecte DAIPO s’estendrà fins a desembre de 2025. Aquest 2023 es troben en fase de disseny i implementació que es prolongarà durant el 2024 i el 2025 juntament amb l’execució dels pilots.