Les noves mesures restaran vigents de manera indefinida i fins que la situació ho exigeixi

Per tal de garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals, l’Hospital de Viladecans, tal i com s’està fent en altres centres, restringeix l’entrada d’acompanyament i de visites a pacients hospitalitzats a partir de demà 28 de desembre, segons han informat a través d’un comunicat de premsa.

Les visites a pacients hospitalitzats, que fins ara es limitaven a una hora diària, es prohibeixen temporalment. Per tal de garantir la informació als familiars sobre l’estat dels pacients, es manté el sistema d’informació telefònica que es va establir a l’inici de la crisi sanitària, així com la comunicació de les persones ingressades amb els seus familiars a través de videotrucades amb dispositius mòbils.

Per la seva banda, els pacients que acudeixin a una visita a la consulta externa i/o a una prova diagnòstica han de portar mascareta quirúrgica/higiènica correctament col·locada, mantenir la distància de seguretat amb altres persones i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic quan arriben al centre. A més, es recorda que, sempre que no sigui imprescindible, hauran de venir sols. Si no és possible, poden assistir a la cita amb un sol acompanyant, sent molt puntuals per tal d’evitar les aglomeracions a les sales d’espera.

El servei d’urgències manté la restricció d’entrada als acompanyants a l’àrea i es continuen prestant  el servei d’informació telefònica.

Finalment, es recomana als pacients que acudeixin a Urgències i/o ingressin a l’Hospital que ho facin sense cap objecte de valor no imprescindible durant la seva estada (joies, rellotges, bosses, diners…). L’Hospital, per casos excepcionals té implantat un circuit de custòdia temporal.

Aquestes mesures, que es fan efectives a partir de demà, restaran vigents de manera indefinida i fins que la situació ho exigeixi.

La direcció de l’hospital, conscient de la repercussió que aquesta mesura pot tenir per als pacients i les seves famílies, reforçarà el protocol de canals alternatius d’informació, especialment, la informació telefònica. Així mateix, l’hospital agraeix la comprensió dels seus usuaris i fa una crida a la col·laboració ciutadana per ajudar a evitar el risc de transmissió i frenar l’expansió del coronavirus.