Les línies d’autobús L82 i L85 passaran a partir de demà cada 10 minuts
Les línies d’autobús L82 i L85 passaran a partir de demà cada 10 minuts

A partir de demà divendres, 6 d’abril, les línies L82 i L85 d’autobús que connecten Gavà amb l’Hospitalet augmentaran la seva freqüència de pas. Ara mateix aquesta freqüència està en 30 minuts, però l’optimització de sis vehicles de la flota permetrà reduir aquest temps fins els 20 minuts. La combinació de les dues línies farà que cada 10 minuts passi un autobús d’alguna d’aquestes dues línies per cada parada, en comptes dels 15 minuts actuals.

Les línies L82 i L85 connecten l’avinguda de Joan Carles I de Gavà amb la Ciutat de la Justícia de L’Hospitalet de Llobregat. L’augment en la freqüència de pas suposarà una millora en les connexions internes de Gavà amb Viladecans, Sant Boi, els barris de Sant Ildefons (per on passa la L85) i d’Almeda (per on passa la L82) de Cornellà, i també amb els barris de Sanfeliu i de Santa Eulàlia de l’Hospitalet.

Aquest matí s’ha presentat aquesta novetat a Gavà en un acte que ha comptat amb l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i amb el Vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda. Sánchez ha recordat que “la millora de la mobilitat en tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona passa per aconseguir que sigui més sostenible, més segura, i per poder oferir als ciutadans una alternativa al transport privat”.

L’alcaldessa ha posat l’accent en la qüestió de la sostenibilitat en assegurar que “la mobilitat sostenible és una de les qüestions més importants que les ciutats hem de treballar, i en aquesta línia els darrers anys hem anat introduint diverses mesures i continuarem introduint de noves en els propers mesos, com ara el Bus Express que arribarà a la nostra ciutat d’aquí a uns mesos”.

Antoni Poveda, de la seva banda, ha deixat clar que “des de l’AMB el que fem és donar resposta a les peticions que des de l’Ajuntament de Gavà ens feien en referència a la necessitat de que la ciutadania de Gavà tingui una millor oferta de transport públic”.

Poveda ha aprofundit en la mateixa línia que Raquel Sánchez en afirmar que “és necessari un canvi d’hàbits per part de la ciutadania per poder lluitar contra la contaminació del transport privat, però també és cert que per aconseguir aquest canvi d’hàbits és necessari que la ciutadania tingui a l’abast una millor i major oferta de transport públic”.

Amb aquest augment de la freqüència de pas també es millora la connexió amb l’intercanviador de Cornellà, on paren Metro (L5), Rodalies (R1 i R4), i Tram (T1 i T2). L’AMB ha invertit més d’un milió d’euros per fer efectiva aquesta millora en la xarxa d’autobusos que passa per Gavà.