L’Innobus, una iniciativa de l’Innobaix i l’AMB, que enguany compta amb la coordinació i direcció de Talent Factory ha fet parada avui a Gavà. La ruta, aquest any amb un format més experiencial, es va iniciar l’1 de juny i segons ha precisat la directora general d’Innobaix, Natàlia Mir “té l’objectiu principal d’apropar als joves postuniversitaris a l’ecosistema empresarial del territori metropolità en el llançament dels seus projectes i, al mateix temps, beneficiar a les empreses en el coneixement i la captació de noves idees i talent”.

Dividits en 8 equips de 4 participants i amb el suport de tallers formatius, els joves participants han de donar resposta a aquests reptes amb una idea de negoci innovadora i viable. Avui, un del grups ha fet parada a Lipotrue, una empresa internacional que es dedica a la fabricació i distribució d’ingredients actius per al mercat de la cosmètica. Marc Esplugues, responsable d’operacions de la firma, assegura que “creiem que aquesta iniciativa és valuosa per ambdues parts. Nosaltres ara els fem una xerrada d’un parell d’hores per explicar com funcionem i que volem aconseguir i, a partir d’aquí, l’equip, que té un caire multidisciplinar, tindrà entre dues i tres setmanes per cercar la solució”

El joves atenent a les explicacions a Lipotrue

El Jordi Tort, Tinent d’Alcalde d’Economia, Treball i Promoció de la Ciutat, ha qualificat el projecte de “molt interessant, perquè ofereix als joves, recentment titulats, la possibilitat de conèixer les empreses innovadores del territori i establir una sinèrgia activa, treballant en el repte proposat, de manera que poden tenir les seves primeres experiències laborals”

Cada equip compta amb el suport d’un ‘mentor’ encarregat de resoldre els dubtes sobre el problema, les conseqüències i les necessitats.

D’altra banda, els equips participants faran també un Tour per l’ecosistema emprenedor de Barcelona, tot coneixent les oportunitats que ofereix la ciutat pels joves emprenedors.

La ruta finalitzarà l’1 de juliol amb un acte final on un jurat professional escollirà, en directe, la millor solució als reptes plantejats. L’equip guanyador viatjarà a Brussel·les per tal de conèixer la capital europea i les oportunitats que hi ha pels joves emprenedors i amb iniciativa.

Enguany llencen repte 8 empreses, però també hi participaran d’altres que obriran les seves instal·lacions per realitzar visites. Algunes d’aquestes empreses són Desigual, Mesoestetic, Aigües de Bcn, Lipotrue, Gasol Fundación, Schneider, Nhood i Múnich, Once, Silence, MWC, Bcn Tech City i Port de Barcelona. A més, pujaran al bus per fer xerrades inspiradores empresàris d’èxit com Ana Palencia (Unilever) Agus Gómez (Wallapop), Pau García Milà (FounderZ) o Àlex Huertas (Northweek), entre d’altres.