BLANCO-CURS-LITERATURA-DONES-PREMI-DELTA-LITERATURA-DONES

BLANCO-CURS-LITERATURA-DONES-PREMI-DELTA-LITERATURA-DONES

Blanco ha presentat aquest matí el curs en roda de premsa

L’Ajuntament promou un curs que repassa l’obra i el pensament de dues escriptores del Renaixement

La iniciativa aprofita la proximitat del Premi Literari Delta de Narrativa escrita per Dones

El curs s’anomena “Dones, literatura i pensament 2013-2014. D’unes veus no previstes”, i neix amb l’objectiu de contribuir a la recuperació de la memòria en relació a la presència de les dones en la literatura al llarg de la història. Les dues sessions estan dedicades a dues autores del Renaixement, Christine de Pisan (1364-1430) i Moderata Fonte (1555-1592). Segons Emma Blanco, que és tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, aquest curs pretén “donar a conèixer dues escriptores que van desenvolupar la seva obra en èpoques no previstes, en èpoques on a vegades era més difícil encara que avui que les dones a través de la narrativa poguessin ser reconegudes”.

 

El curs explorarà dos eixos temàtics relatius a aquestes dues escriptores. En el cas de De Pisan es tractarà la ciutat de les dames, i en el cas de Fonte és previst parlar del “mèrit” de les dones. A més, al mateix temps que es parla de literatura, el que intenta el curs és “fixar un punt que ens sembla imprescindible i que és el de crear el que des del feminisme se’n diu llinatge de gènere, es a dir, fer palès que les dones no han començat a escriure ni al segle XX ni al segle XXI, sinó que porten el mateix temps que els homes contribuint a la història de les ciutats, dels pobles i de les nacions”, apunta Blanco.

 

El curs, que estarà impartit per Rosa Rius Gatell i Georgina Rabassó, investigadores del Seminari de Filosofia i Gènere inclòs en el Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones de la Universitat de Barcelona, es portarà a terme el dimarts i el dimecres, 4 i 5 de novembre, de 18:00h. a 20:00h., a la Biblioteca Josep Soler Vidal. Les inscripcions són gratuïtes i es poden demanar a la mateixa biblioteca i es lliurarà un certificat d’assistència a totes aquelles persones que ho demanin.