Aquest dilluns, s’ha celebrat a la Torre dels Lleons d’Esplugues de Llobregat l’acte de lliurament dels distintius Compromís de Sostenibilitat Biosphere i dels segells Punt d’Informació Turística (PIT). L’acte d’entrega ha estat presidit per la Sra. Eva M. Martínez Morales, presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’alcaldessa de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, la Sra. Pilar Díaz Romero, la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, la Sra. Abigail Garrido Tinta, i el Sr. Carles Guilera i Poch, president de la Cambra de Comerç de Barcelona del Baix Llobregat.

8 ens de Gavà han obtingut el distintiu del Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere. En concret l’han rebut el Parc Arqueològic, la Platja de Gavà, el càmping 3 Estrellas, Foto Pir vídeo, Viatges Intergavà, Premium i els restaurants Ermita de Brugués, el Barbacoa Europa i Eye Events de Gavà.

La distinció Compromís de Sostenibilitat Biosphere reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i que compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques. Aquest any, estrenen aquesta distinció 7 empreses del Baix Llobregat, entre elles Eye Events de Gavà, que s’hi sumen a les empreses de la comarca que han renovat la seva distinció, el que fa un total de 90 empreses i entitats distingides.

D’altra banda, el segell Punt d’Informació Turística del Baix Llobregat (PIT) l’han aconseguit enguany 6 empreses i entitats de la comarca per primera vegada. En total ja són 110 els equipaments públics o privats que formen part del programa PIT al Baix Llobregat. Es tracta d’establiments, tant públics com privats, que tenen contacte directe amb el visitant i que funcionen com a complement de les oficines de turisme.

El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, va néixer l’any 2017,  en col.laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat, encarregat de la gestió i de la seva implementació a la comarca amb la principal finalitat d’implementar una gestió més sostenible i de qualitat en tots els agents d’una destinació turística, i s’adreça a totes les empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori comprometent-se amb la sostenibilitat.