Lliurats els dotzens premis del concurs de pessebres
Joan Miquel Selma rep el premi de mans de l'alcaldessa

L’Associació de Veïns del barri del Centre, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, ha lliurat aquest divendres els guardons del concurs de pessebres, que aquest any ha sumat la seva dotzena edició. En l’apartat artístic, el vencedor, a l’igual que l’any passat, va ser Constantí Cerdán. També es repeteix el vencedor en la categoria de pessebre tradicional amb premia per a Joan Miquel Selma. En aparadors comercials, el reconeixement l’ha rebut Paperera de Gavà.

Des de l’organització destaquen “la bona participació” que en aquesta ocasió ha estat de 28 inscrits. La xifra, segons Jordi Ribó, “suposa un creixement del 40% respecte l’any passat on, és cert, que vam patir una lleugera davallada, ja que tot just sortíem de la pandèmia. Enguany, les xifres són bones i comptem amb gent nova la qual cosa ens engresca molt. Estic convençut que l’any vinent encara hi haurà més participants”

Ribó ha destacat també “la qualitat de les obres presentades, que cada vegada guanyen en creativitat i complexitat, amb recreacions amb detalls, que juguen amb la perspectiva i col·loquen les figures de manera molt equilibrada creant un conjunt fantàstic. Veig que cada vegada hi ha més competència i que la tradició pessebrista es manté ben viva”.

En aquest sentit, l’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui també va acudir a l’acte, va manifestar que “es tracta d’una idea molt maca” que contribueix a  “sumar caliu nadalenc amb la resta d’elements decoratius habituals que hi ha a la via pública”.

L’acte va estar amenitzat amb l’actuació del grup Cantant les Quaranta

L’acte va estar amenitzat amb l’actuació del grup Cantant les Quaranta que fan música amb instruments tradicionals.