Lliurats els onzens premis del concurs de pessebres
Alguns dels premiats d'enguany.

L’Associació de Veïns del barri del Centre, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, ha lliurat aquest divendres els guardons del concurs de pessebres, que aquest any ha sumat la seva onzena edició. En l’apartat artístic, el primer premi ha estat per a Constantí Cerdán, el segon per a Gonzalo Portolés i el tercer per a Marc Sanz. També s’han lliurat un parell d’accèssits per a Ivonne Pérez i Rosa Maria Querol.

En l’apartat popular, el primer premi l’ha rebut Joan Miquel Selma, el segon Cristina Capitán i el tercer ha estat per a Carme Sabaté. Els d’accèssits en aquesta categoria han estat per a Eduard Roca i Ramon Campmany.

En aparadors comercials, el primer premi l’ha rebut Rostisseria La Bòbila, el sego Rosa Maria Lerín, i el tercer, per a Creacions Marta.

Així mateix, el jurat ha lliurat una menció especial a José Gómez, creador del pessebre fet amb figures de Playmobil que, durant les passades festes, es va poder admirar al Museu de Gavà.

Des de la organització destaquen “la bona participació” que en aquesta ocasió ha estat de 20 inscrits. La xifra, segons Jordi Ribó, “suposa una lleugera davallada respecte a l’edició del 2019, on en van comptabilitzar 29. L’any passat, per culpa de la pandèmia, no vam fer concurs i al 2021, alguns dels habituals no han gosat participar-hi, encara per precaució, i altres per motius personals”. Malgrat tot, Ribó assegura que “el concurs està plenament consolidat, tant per l’interès de la gent, com per la bona qualitat de les obres presentades, que cada vegada guanyen en creativitat i complexitat, amb recreacions amb detalls, la qual cosa demostra que hi ha més competència i que la tradició pessebrista es manté ben viva”.

El jurat

Jordi Ribó ha lloat la bona feina del jurat integrat per Mercè Carbonell, Maria Teresa Casado i Carme Rodríguez que segons diu, “cada any ho tenen més difícil” i precisa quede cara al futur es vol mantenir i fer créixer, fomentant els pessebres als establiments per tal que siguin visibles per a més gent”.

En aquest sentit, l’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui també va acudir a l’acte, va manifestar que “es tracta d’una idea molt maca” i es va comprometre a “poder donar tot el suport possible, des de l’ajuntament, per tal de promoure el muntatge dels betlems als comerços com una manera de sumar caliu nadalenc amb la resta d’elements decoratius habituals que hi ha a la via pública”.

Gemma Badia va lloar la iniciativa

Durant l’acte, es va poder comptar amb a la presència i la intervenció de Montserrat Moreno, qui té una parada de venda de figures de pessebre a la parada de Santa Llúcia i va explicar “curiositats d’aquest esdeveniment” del qual la seva família n’ha estat testimoni des de que els seus avis van instal·lar-s’hi.