Lliurats els Premis Ciutat de Gavà 2023
Foto de famíliia amb els premiats i el jurat.

L’Espai Maragall va acollir aquest dimarts el lliurament dels Premis Ciutat de Gavà, uns guardons que es convoquen cada dos anys i on un jurat, integrat per ciutadans de perfil divers i certa rellevància, tria persones i col·lectius que han destacat per la seva tasca en diferents vessants, com són la sostenibilitat i l’ecologia, l’economia i el comerç, la solidaritat i l’acció cívica, els esports i la salut, la cultura i l’educació, i el Premi d’Honor

Els primers del guardons, tots consistents en un skyline de la nostra ciutat dissenyat i produït en una impressora 3D, obra de l’empresa IMES3D de Gavà, un diploma i un pin, va ser el Ciutat de Gavà de Cultura i Educació que va recaure en la Companyia General del Foc, en reconeixement a 40 anys de trajectòria mantenint viva la cultura popular.

El segon guardó, el d’Esport i Salut, va guanyar-lo la FAGA, pels seus 25 anys de ferma implicació ajudant a malalts d’alzheimer i a les seves famílies. En la categoria d’Economia i Comerç es va premiar la tasca de Wow Gavà, pel seu esforç i capacitat d’d’unir i dinamitzar el petit comerç de la ciutat; en Solidaritat i Acció Cívica es va distingir als voluntaris de la Comissió d’Inclusió pel compromís adquirit de fer de Gavà una ciutat amb igualtat real d’oportunitats, mentre que el premi de Sostenibilitat i Ecologia va ser pels paradistes del Mercat de Pagès per atansar al consumidor els productes de Km0 del Parc Agrari.

Jaume Amigó, recollint el premi

El Premi de d’Honor ha estat, en aquesta ocasió, per a Jaume Amigó, president de la Fundació Xarxa promotora de la programació d’espectacles infantils i ànima del Festival Internacional de Titelles que anualment pren els nostres carrers i places durant el segon cap de setmana de maig. Enguany, el jurat també va decidir fer una menció especial, a títol pòstum, pel mestre jardiner Joan Bordas, mort al 2021, per la seva tasca de divulgació i per la sensibilitat per preservar la natura i implicar-se en la vida ciutadana.

Oriol Bordas recollint el premi

L’alcaldessa Gemma Badia destava la importància d’aquests Premis que “posen en valor i reconeixen el treball de persones, col·lectius i entitats. Un treball indispensable i que demostra el gran teixit associatiu que tenim i que Gavà és una ciutat viva. Una ciutat que lluita per la inclusió,  que dona suport a les entitats, a la pagesia, al comerç i a tot allò que ens uneix. Hem de seguir construint i donant vida a la ciutat. Aquests guardons són un exemple d’aquesta unió i dels valors que transmeten”.

Durant la vetllada, que va estar amenitzada pels divertits personatges de La Roda, es va poder gaudir també de les actuacions del Club Rítmica Gavà, les cançons a l’estil rumber de Jordi Ortega i Dani Blanco i de la gran estrena d’un vídeo i de la cançó “Molt de Gavà, un tema composat expressament pel grup Soulmates amb una lletra que compila el tangible i l’intangible per expressar el sentiment de pertinença a la nostra ciutat.