Lliurats els premis dels XXX Jocs Florals
Un dels moments de l'acte.

7 centres educatius de la ciutat han participat, enguany, en la trentena edició dels Jocs Florals, un certamen de poesia organitzat pel Centre Cultural que pretén fomentar entre l’alumnat el gust per les lletres en català.

El jurat, integrat per Montserrat Cos, Lluïsa Gràcia i Encarnita Martínez han hagut de llegir i valorar més 202 composicions, que han estat les seleccionades pels propis centres i, tot i precisar que havien “detectat alguns plagis d’internet” en general, “la qualitat de les obres ha estat molt bona” i s’ha valorat “des de la creativitat, a la mètrica i l’ús de la llengua fins a la profunditat dels sentiments expressats”.

El 86,32% de les poesies han estat del tema “Amor”, dedicats enguany a la mare, amb escrits que, segons segons Isidre Olivella, organitzador dels Jocs són “molt bonics i fan emocionar”. El 15,84% dels treballs presentats han optat pel tema de la convivència en la categoria “Fe”, i el 15,84% restant ho han fet de sota el paraigua de “Flor Englantina” a “Pàtria”, enguany, dedicat a les Mines del Neolítiques.

Els participants han estat nois i noies de l’institut El Calamot, els col·legis Immaculada Concepció, Sagrada Família i Sagrat Cor i les escoles Eramprunyà, Jacme March i Marcel·lí Moragas que cursen, des de cinquè de Primària a segon de Batxillerat i l’estructura dels premis d’ha fet per categories, cada dos cursos, amb premi d’honor i tres guardons més en cada categoria, així com diversos accèssits.

Xavier Ribas, mossèn de la Parròquia de Sant Pere i president del Centre Cultural, destacava “la llarga tradició que hi ha darrere d’aquesta activitat que serveix per manifestar sentiments a través de la paraula”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va voler participar d’aquest acte, els va voler “felicitar per l’esforç i bon treball” així com als centres i a les famílies perquè, al seu entendre, “es tracta d’una iniciativa que contribueix a posar en valor la gran riquesa de la llengua catalana, en uns moments en difícils, en què molts l’usen per crear conflicte”. Segons Sánchez, amb aquest acte, “es reivindica el respecte a la diversitat cultural i a la cohesió social” i destaca que “el gust per la literatura i l’escriptura són pilars educatius que cal conrear perquè són el millor llegat que podem deixar als nostres infants i la contribució que podem fer a la ciutat”.