Lliurats EPI’s als paradistes de MercaGavà
Lliurats EPI’s als paradistes de MercaGavà

Aquest dissabte s’han lliurat alguns dels d’equips de protecció individual (EPI’s) als paradistes de MercaGavà per minimitzar el risc de contagi per covid-19. Es tracta de les viseres amb pantalles de protecció facial fabricades per l’Ajuntament de Gavà i l’empresa Imes3D mitjançant la tècnica d’impressió 3D.

Aquestes màscares es componen d’una pantalla de propilè fixada en uns suports impresos en 3D i una goma de fixació al cap. Aquestes màscares es poden esterilitzar i poden ser reutilitzades.

Les màscares també es distribuiran per centres sanitaris, residències de gent gran, establiments d’alimentació i productes bàsics, i entre els equips municipals d’emergència.

Altres models

Des de l’Ajuntament de Gavà en col·laboració amb Imes3D i 3Dcovid19, s’està treballant per desenvolupar un segon model de màscara que incorpori un filtre tipus FFP3. Aquest tipus de filtre no es pot imprimir en 3D i s’estan buscant proveïdors per aconseguir aquests filtres. Aquesta iniciativa és coherent amb l’esperit col·laboratiu del projecte de la Unió de Cooperadors que, entre altres aspectes, inclou posar a disposició dels usuaris impressió 3D, juntament amb altres serveis, espais i equipaments.

La reforma i renovació de l’edifici de la Unió de Cooperadors, situat a la Rambla, està actualment en curs, si bé a causa del COVID-19, les obres estan aturades. La data prevista d’acabament era aquest estiu, però les circumstàncies comportaran retard en la finalització i posada en servei de l’equipament.