Lliurats els premis del II concurs paraules en escena

Gavà ha lliurat, aquest dilluns, els premis del “II Concurs d’Escriptura Dramàtica Paraules en Escena“. Coincidint amb la celebració del Dia de Sant Jordi, l’Ajuntament ha anunciat i fet entrega dels guardons en l’escenari habilitat per les biblioteques a la plaça de Josep Tarradellas. L’objectiu del certamen ha estat la redacció d’un text dramàtic, original, inèdit i no estrenat ni premiat amb anterioritat, en format monòleg, guió breu o càpsula teatral i s’ha estructurat en dues categories. En adults, a partir de 18 anys, la vencedora ha estat Jennifer Rodà amb l’obra “El dia de la teva vida”. El premi, consistent en un curs especialitzat en arts escèniques a la sala Becket, no el va poder recollir perquè és escriptora i estava fora de Gavà promocionant un llibre, qui sí v ser–hi present va ser el segon classificat, Joan Carles Maldonado amb el títol “ Una història màgica” i va rebre un abonament doble de temporada al Teatre Nacional de Catalunya. Maldonado manifestava que ha fet l’escrit “pensant en com altres grups de la ciutat la podrien representar amb un ampli ventall d’actors i actrius” i amb “la il·lusió de poder-la dirigir”.

En l’apartat juvenil, per a participants entre 12 i 17 anys, l’únic guanyador va ser Pol Salvatella, amb l’obra “Espai buits”. Salvatella ha manifestat la seva voluntat de dedicar-se a ser dramaturg, professió per la qual ja està estudiant, és per això que reconeix que “el premi, consistent també en un curs especialitzat en arts escèniques a la sala Becket em serà de gran utilitat” .

Gavà, amb la cultura

L’alcaldessa Raquel Sánchez va ser l’encarregada de fer entrega d’aquests guardons “en un dia d’allò més maco, on flors i cultura omplen tots els recons de la ciutat” i on “la literatura, pren un merescut protagonisme”. Sánchez va posar en valor la “necessita de fomentar, no només el gust per la lectura, sinó també per l’escriptura, d’aquí la importància de concursos com aquests”. Per a l’alcaldessa “el certamen serveix valorar el talent dels nostres autors, els relats dels quals es posaran en escena a l’Espai Maragall per les companyies amateurs locals”.

Raquel Sánchez també ha reconegut “la gran tasca que fan les nostres biblioteques municipals” i ha recordat que “aquest 2018, la Josep Soler Vidal compleix 15 anys, per al qual cosa han preparat diferents activitats per aquest dissabte”.