Lliurats els Premis «Descobrim Gavà» 2018

La seu de l’Associació de Veïns del Centre va acollir, divendres, el lliurament de premis del concurs «Descobrim Gavà» 2018 de treballs de recerca organitzat, per tercer any, pel Centre d’Estudis de Gavà, Òmnium Cultural, La Mata de Jonc i els Amics del Museu. Es tracta d’un certamen on, segons va explicar un dels seus impulsors, Jordi Ribó, “pretenem fomentar que el tema d’estudi triat pels joves en el seu treball de recerca estigui relacionat amb Gavà. La idea és que el projecte segueixi i es consolidi ja que, de moment, la participació no ha estat gaire elevada”. Ribó fa “una crida als centres escolars perquè animin el seu alumnat a participar d’aquesta iniciativa i a centrar la seva investigació en el món local”. Per a incentivar-los s’ha creat aquest concurs amb dues categories, la científica i la humanística i amb premis de 200 euros per a l’alumne, i de 100 euros més per al centre. L’ajuntament de Gavà també col·labora en aquesta iniciativa que, per al tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, “ajuda a fomentar, entre els joves l’estudi de la ciutat i dels seus valors”.

Els treballs guanyadors han estat els de Júlia Jiménez, del col·legi SAFA, amb un inventari sobre la flora i fauna del territori, una feina meticulosa que, segons ella mateixa reconeix, “serveix per ésser conscient de la gran biodiversitat que té Gavà i m’ha permès, també, treballar la capacitat de síntesi”.

En l’àmbit humanístic el projecte premiat ha esta el Marta Vallacarreras de l’institut El Calamot que ha versat sobre els recursos educatius existents per fomentar la inclusió escolar dels alumnes amb trastorns de l’espectre autista. Segons Vallcarreras el treball li ha permès “analitzar casos reals a les aules i constatar, a través de l’estudi de casos reals a les aules, que cada TEA és diferent i evoluciona segons l’entorn”.

Durant l’acte de lliurament de premis, les joves van fer una breu exposició del seu treball que, segons Jordi Tort, “ha resultat molt interesant, no només per les conclusions presentades, sinó perquè, a més, es dóna la circumstància que ambdues temàtiques van molt en consonància amb les prioritats de l’Ajuntament com és sostenibilitat i el respecte per l’entorn natural i la inclusió social”.