Llorenç Dellarès
Una de les obres de l'exposició de Dellarès

L’artista gavanenc Llorenç Dellarès exposa aquests dies a la Biblioteca Josep Soler Vidal una part de la seva obra agrupada sota el nom “El sentir del color i la vida”. La mostra es va exposar l’any passat però només va durar dos dies a causa del confinament. La versió que Dellarès presenta ara “té alguns canvis respecte a aquella de l’any passat, algunes obres han desaparegut, però el més important és el canvi de l’enfocament: l’any passat quan entraves et trobaves el terra, ara entres i comences pel mar i acabes al terra”.

El títol de l’exposició ja és una pista del que hi trobarem a dins: color i vida. Respecte a la vida, l’artista viladecanenc nascut a Gavà pretén amb aquesta exposició “mostrar paisatges de diversos tipus, per exemple mostro edificis que no deixen de ser paisatge urbà, o mitjans de transports integrats en un paisatge, intento expressar tot el que tenim al nostre abast i que podem gaudir”. Per tant, “el fons del quadre és sempre igual d’important que el primer terme perquè, al final, hi formem part d’aquesta meravellosa natura”.

Pel que fa a la part del color, Dellarès destaca que “el color és el fil conductor de la meva obra, la meva manera de veure la vida és que hi ha altres colors a part del negre i el blanc, hi ha més colors i per tant més maneres de veure la vida”.

L’artista ens ha confessat que quan es posa al davant de la tela en blanc sent “por” perquè “sé el que vull expressar però tinc aquesta por de no saber expressar-ho bé, així que cerco detalls que cridin l’atenció i que facin que qualsevol persona que miri l’obra prengui part, entri dintre, el que busco és que el que miri s’integri en allò que està veient”.

“El sentir del color i la vida” es podrà visitar fins el proper 30 de març.

Llorenç Dellarès
Altra de les obres de l’exposició