LlumGavà
Muntanya Peña de Francia, on començarà el recorregut solidari

Tres trail runners integrants del grup d’atletisme Garraf Runners faran una carrera solidària el proper 22 d’agost. Es tracta d’un projecte per recaptar fons per la ONG Hijos del maíz, entitat que opera a Nicaragua lluitant per oferir alimentació i educació als infants de la comarca de San Blas.

El trajecte solidari que faran començarà a dalt de la muntanya Peña de Francia, ubicada al sud de la província de Salamanca i amb una alçada de 1.727 metres, i acabarà al poble de Fuenteguinaldo. En total, 90 quilòmetres de terreny molt complicat.

Sergio Aguero, conegut a la nostra ciutat per ser uns dels propietaris de Llum@Gavà, és un dels patrocinadors d’aquest repte a través de la seva empresa. Sgons ens explica, la idea és “sortir de la muntanya cap a les 3 de la matinada i arribar al poble pels volts de els 8 del vespre, són unes 17 hores d’un recorregut exigent”. Tot i que pot semblar molta distància i molt temps, “això és l’habitual en els recorreguts i els desnivells dels que fem ultra trail.

Els tres runners que faran aquesta cursa tan especial són Paul Sánchez, Roberto Sánchez i Imanol Manchado. Aguero no dubta en assegurar que Pau “és un gran corredor de llarga distància”, mentre que Roberto i Imanol “també estan molt experimentats en muntanya i han estat moltes vegades fent llargs recorreguts”.

Per aconseguir la finalitat solidària es poden fer aportacions econòmiques (els comptes són els que figuren al cartell d’aquí a baix) i també es pot patrocinar les samarretes que portaran els tres runners. Aquestes samarretes estaran fetes per Errequeerre, una empresa de Castelló que també col·labora en el repte solidari, i inclouran els noms de tots aquells que aportin 5 euros.

LlumGavà