Llums de Nadal 2018
Moment de l'encesa de les llums.

Gavà encès, aquest divendres l’enllumenat de Nadal celebrant una festa a la plaça Major. Desenes de persones no es van voler perdre el moment que anar precedit d’animació, música i tot seguit d’un berenar a base de xocolata desfeta. A les 18.00 hores en punt, i despès d’un expectant compte enrere l’alcaldessa Raquel Sánchez acompanyada d’un grup d’infants va prémer el botó que va encendre les bombetes que guarniran els carrers i places del municipi fins el proper 6 de gener.

Enguany, i segons ha explicat l’alcaldessa “s’han col·locat més i nous guarniments per més espais de la ciutat amb l’objectiu d’estendre l’esperit d’aquestes dates a tots els recons” . En total són 526 el nombre de figures lluminoses instal·lades en fanals, arbres i penjants sobre els carrers. En aquesta ocasió s’han llogat guarniments en fanals del barri de Can Tintorer i substituint figures antigues per altres de lloguer més noves l’Illa de Vianants, la Rambla, el carrer Sant Lluís, el carrer Santa Teresa, el carrer Sant Pere, el passeig Joan Maragall i l’avinguda Joan Carles I.

Les figures propietat de l’Ajuntament s’han instal·lat, en alguns casos canviades d’ubicació, als mateixos carrers d’altres anys del centre urbà, barris i vies principals. Del total de figures a instal·lar, 161 són propietat municipal i les restants són de lloguer.

Tipus de figures lluminoses

  • 262 unitats de banderola en columnes d’enllumenat
  • 93 unitats de quadres penjants de columnes d’enllumenat públic o de façanes d’edificis
  • 115 unitats de cordó, estels i bombetes, instal·lades en arbres de la Rambla, places i rotondes
  • 37 unitats de boles amb colors banc pur i blanc càlid en arbres de l’avinguda Europa
  • 19 unitats de cortina, a les columnes de l’Ajuntament i als balcons del Centre d’Història
  • Les figures disposen de llums tipus LED i la potència instal·lada no supera 200 Kw.
  • Les llums de Nadal lluiran fins el dia 6 de gener, entre les 18:00 hores i les 23:30 hores.