Localitzats un lleó i un os dissecat a Gavà
Localitzats un lleó i un os dissecat a Gavà

La Policia Nacional ha localitzat 23 peces d’animals dissecats de grans dimensions durant un escorcoll fet en una nau industrial a Gavà. Segons ha informat el cos policial en un comunicat, i aquest mitjà ha sabut per Betevé, entre les peces destaquen un lleó, un os i potes d’elefant i de rinoceront en forma de cadires i tamborets. La troballa es va fer en el marc de la investigació a una xarxa de tràfic d’éssers humans, concretament durant un escorcoll en una nau industrial a Gavà.

Els agents troben potes d’elefant i de rinoceront en forma de cadires i tamborets

La investigació va començar el maig de l’any passat i ha culminat amb la detenció de set persones. Les víctimes de la xarxa eren originàries de Colòmbia i les captaven amb enganys, prometent que si venien a Barcelona tindrien feina i casa. Els facilitaven tota la documentació per viatjar com a turistes i un cop arribaven aquí les explotaven laboralment en feines domèstiques.

La Policia Nacional explica que els principals responsables de la trama residien en una casa de luxe a Castelldefels i disposaven de nombrosos vehicles de gamma alta, algun dels quals està valorat en gairebé 300.000 euros.

Els implicats utilitzaven empreses pantalla sense activitat real amb les quals compraven solars, que després venien a preus molt més elevats. Les empreses tenien el domicili social a paradisos fiscals com Panamà o Suïssa. El jutge ha ordenat l’ingrés en presó preventiva per a tres dels detinguts, entre els quals hi ha el principal responsable de la trama.