La presentació s'ha fet al nou quiosc de l'ONCE a la Rambla
La presentació s'ha fet al nou quiosc de l'ONCE a la Rambla

L’ONCE ha presentat aquest matí a la Rambla de Joaquim Vayreda, 68 el seu nou model de quiosc. Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic.

A l’acte han assistit Gemma Badia, alcaldessa de Gavà; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Jordi Costa, director de la Agencia de l’ONCE a El Part de Llobregat i la venedora dels productes de joc de l’Organització d’aquest quiosc, Encarnación Alcalde.

El delegat territorial de l’ONCE ha destacat “la col·laboració i el treball de l’Ajuntament de Gavà per fer possible la integració i posada en marxa d’aquest nou model de quiosc a la ciutat”.

En concret, s’hi ha substituït quatre dels deu quiosc que hi ha a la ciutat. “Ara mateix hem començat amb quatre quioscs a Gavà i la idea és anar reacondicionant tots els altres a mida que puguin fer-ho fins que estiguin els deu substituïts. No podem dir ara els temps que trigarem perquè és una despesa gran. Intentem que sigui equitativa a tot el territori a fi de que no hi hagi agravis i en una zona tothom tingui quiocs nous i a altre cap”, explica Jordi Costa.

L’alcaldessa  ha valorat i agrait “la feina que està fent l’ONCE donant opcions per dignificar i per justícia social la feina de gent que té discapacitat. I, a més ,fer-ho seguint uns criteris que son molt interesants com l’estalvi energètic, material reciclable, llums leds, accessibilitat”. Badia ha afegit que el més destacat i important és que “la gent que hi treballa es trobi en situació molt més còmode, amb condicions laborals dignes”. L’alcaldessa ha aprofitat per assegurar que l’Ajuntament sempre estarà “al costat de l’ONCE en la seva tasca solidària i de justícia social. És una organització que desenvolupa moltes activitats, entre elles donar feina a més de 72.00 persones arreu de l’Estat”

Característiques dels quiosc

El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L’exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre,  és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.

Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos estigui estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d’una rampa fixa d’accés a l’interior del quiosc, a més que totes les zones d’exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s’inclou una cadira ergonòmica. El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lecto escriptura propi de les persones cegues.