L’oposició municipal, contra un intercanvi de terrenys a La Sentiu
L’oposició municipal, contra un intercanvi de terrenys a La Sentiu

La totalitat dels grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Gavà han fet arribar un comunicat, segons el qual, subscriuen el seu “desacord envers l’operació de requalificació urbanística que el govern local vol fer a La Sentiu”. Segons expliquen, “es tracta de quatre terrenys de propietat privada, valorats en 200.000 €, i un altre de propietat municipal, valorat en quasi 900.000 €” i “el govern del PSC de l’Ajuntament de Gavà va desestimar les al·legacions que van fer en el seu moment, tant l’AAVV de La Sentiu, com alguns partits de la oposició, argumentant que l’intercanvi era per preservar una zona d’alt valor ecològic”.

En el text es defensa  “la preservació del medi ambient perquè és un bé primordial” però asseguren que “això no té res a veure amb aquesta operació de requalificació urbanística que creiem que hauria de fer-se d’una manera raonable i equilibrada. La modificació aprovada però, sembla feta a mida d’un particular i, a més a més, ni és raonable, ni equilibrada”.

L’oposició entén que “un intercanvi de terrenys que comporta una requalificació de zona verda a edificable hauria de tenir present el valor econòmic dels espais implicats, però en aquest cas creiem que té més a veure amb una operació d’especulació urbanística, amb beneficis importants per a un propietari particular, que amb una operació d’interès ecològic”.

En el comunicat es qüestionen les possibles raons com “l’interès del govern del PSC de Gavà en fer aquest intercanvi, la negativa a estudiar altres alternatives que creiem molt millors, o el desequilibri del valor i les condicions entre les parcel·les del particular i la parcel·la de titularitat pública”