Lourdes Rizo
La gavanenca Lourdes Rizo publica “La puerta equivocada”

La gavanenca Lourdes Rizo acaba de publicar la novel·la, “La Puerta equivocada”, que li edita Pluma de Sueños. Aquesta és la seva segona novel·la després que el 2016 publiqués “La salida 52”.

Rizo s’ha mostrat “molt contenta” de poder publicar una novel·la que “vaig escriure l’any 2017 i que vaig enviar a l’editorial, que va decidir apostar i confiar en mi, així que estic molt feliç en veure que algú que no em coneixia de res hagi confiat en el meu projecte”.

L’autora gavanenca ha confessat que publicar quan ets un escriptor desconegut “és molt difícil”, però en aquesta editorial he trobat “un equip magnífic que a més m’està ajudant molt en la promoció del llibre”. Tal i com passava a “La salida 52”, els escenaris on passa “La Puerta equivocada” són molt propers ja que “les dues novel·les es mouen per Barcelona, el Baix Llobregat, i sobretot llocs com Gavà o Begues”.

La principal diferència entre les dues novel·les, però, és que aquesta segona “no és autobiogràfica, la protagonista és un personatge inventat que és una combinació d’algunes històries que sé que sí que han passat realment, però al final és un híbrid d’aquestes històries reals i del que jo he posat de la meva imaginació per crear el personatge”.

El que Rizo sí que segueix explorant a “La Puerta equivocada” és l’estil d’escriure molt sobre les emocions, sobre la superació personal, la dependència emocional, i la violència de gènere, que són realitats que per desgràcia segueixen existint en ple segle XXI o no haurien d’existir”.

Respecte a les seves influències, Rizo insisteix en destacar a Carlos Ruiz Zafón: “A mi m’ha marcat molt Zafón perquè, quan escriu sobre Barcelona i descriu qualsevol d’aquests llocs on jo he estat, m’imagino molt les escenes i el que passa. I com a mi m’agrada com a lectora aquesta proximitat, el que faig com escriptora es traslladar-la a la meva manera d’escriure i per això ubico les meves novel·les en llocs propers com Gavà o Begues”.

“La Puerta equivocada” es pot adquirir en plataformes digitals però “la distribució en format físic va lenta perquè les llibreries, a causa de la pandèmia, tenen moltes reticències a disposar d’estoc a botiga”. De totes maneres, Rizo assegura que “es pot encarregar a qualsevol llibreria i te la porten segur, perquè l’editorial treballa amb una distribuïdora que arriba a tot arreu”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Ràdio Gavà